Actualitate

1 Decembrie: La mulți ani, România!

1 decembrie la multi ani romania

Mii de suceveni s-au strâns astăzi – alături de oficialitățile locale – în centrul municipiului Suceava pentru a lua parte la manifestările de 1 Decembrie.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnului național de către tânăra interpretă de muzică populară, Andreea Chiseliță și a continuat cu o slujbă religioasă. După acest moment, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, împreună cu primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Judeean Gheorghe Flutur, s-au adresat mulțimii și au urat sucevenilor „La mulți ani!” cu ocazia zilei naționale a României, 1 Decembrie.

„Evenimentul de la 1 Decembrie 1918 a fost cel mai important eveniment ca solidaritate al nației române. Trebuie să pregătim România pentru viitorul secol, să facem față noilor provocări și să fim vrednici de ele”, a declarat Ion Lungu.

A urmat parada militară cu polițiști, pompieri și jandarmi. Aceștia au defilat cu mijloacele de intervenție din dotare. După parada tenică militara la parada a fost apoi expusă în fața Palatului Administrativ, unde mii de persoane au venit să o admire. Spectacolul a continuat cu spectacole folclorice.

Articol preluat de pe informațiata.ro

Sus