Top 5 This Week

Related Posts

225 de ani de închisoare pentru escrocul Ovidiu Rusu din Rădăuți. Va executa doar 30 de ani.

Condamnare record pentru ţeparul Ovidiu Rusu, în vârstă de 39 de ani. Aflat în penitenciar, unde îşi execută pedepsele cumulate din mai multe dosare penale, rădăuţeanul şi-a aflat săptămâna trecută ultima condamnare.

Curtea de Apel Suceava i-a aplicat o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, soluţie care este definitivă. În acest ultim dosar finalizat, pentru că este foarte probabil să mai apară şi alte cauze penale, Ovidiu Rusu a fost judecat pentru infracţiunea de tăinuire. Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava l-au condamnat la 3 ani de închisoare, la care s-au adăugat şi alte condamnări din alte dosare, astfel încât s-a ajuns la 30 de ani de puşcărie, un adevărat record, mai ales că nu vorbim de fapte cu violenţă, acolo unde, de regulă, întâlnim pedepse similare, unele chiar pe viaţă.

„Contopeşte pedeapsa mai sus menţionată cu pedepsele aplicate pentru infracţiunile constatate prin sentinţa apelată ca fiind concurente cu infracţiunea prezentă şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 10 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 ani, 272 luni şi 1395 zile închisoare, respectiv 93 ani, 10 luni şi 5 zile închisoare. În temeiul disp. art. 39 alin. 2 Cod penal rap. la art. 60 Cod penal, inculpatul Rusu Ovidiu va executa o pedeapsă principală rezultantă de 30 (treizeci) ani închisoare”, se arată în sentinţa de la Curtea de Apel Suceava.

Trebuie spus că la prima instanţă, Judecătoria Suceava, Ovidiu Rusu a primit în acest dosar 14 ani şi 6 luni de închisoare, ceea ce înseamnă că acum pedeapsa i s-a dublat.

Mai trebuie spus că nici fratele său, Silvestru Rusu, nu a scăpat ieftin, pe numele său fiind pronunţată o condamnare de 23 de ani de închisoare.

Un adevărat campion al dosarelor penale

Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, dar şi prin alte judeţe ale României. De fiecare dată, modalitatea de acţiune era aceeaşi: Ovidiu Rusu îşi aroga calităţi oficiale, de procuror sau judecător de regulă, şi sub aceste funcţii intra în contact cu diferite persoane cărora le promitea rezolvarea unor dosare aflate în instanţă. Fireşte, aceste servicii aveau anumite costuri, iar persoanele naive şi disperate să-şi rezolve ilegal problemele judiciare cădeau rapid în plasa escrocului.

Trebuie spus că cele mai multe fapte au fost comise de Ovidiu Rusu în timp ce se afla închis în Penitenciarul Botoşani, iar banii erau încasaţi de la cei păcăliţi de către prieteni sau rude apropiate ale rădăuţeanului.

Aşa se face că pe numele lui Ovidiu Rusu au fost pronunţate mai multe condamnări, dintre care cea mai grea a fost de 10 ani de închisoare.

A sunat din penitenciar pentru a se „spovedi” în faţa unui reporter de la „Monitorul de Suceava”

În urmă cu aproape cinci ani, Ovidiu Rusu a sunat din Penitenciarul Botoşani şi a fost de acord să detalieze cum a reuşit să păcălească un număr atât de mare de persoane.

Rădăuţeanul a acceptat să-şi spună povestea în faţa unui reporter de la „Monitorul de Suceava”, mărturisind că suma de 100.000 de euro din dosarul DNA, unul dintre cele mai importante care l-au vizat din lungul şir de ţepe, reprezintă doar o parte dintre banii pe care i-a câştigat din escrocheriile pe care le-a comis.

„Am puşi deoparte în jur de 700 – 800.000 de euro. Investiţi în imobiliare, terenuri. Sunt pe alt nume. Niciodată justiţia din România, doar le-am spus, nu o să-i vadă, nu o să aibă şansa să pună sechestru pe ceva. Când ies în libertate, s-a încheiat cariera mea de magistrat! De ce? Nu mai am nevoie să comit nici un fel de infracţiune. Am suficienţi bani pentru a mă întreţine, şi eu şi familia mea. Am chiar şi o societate sub un alt nume, cu 12 angajaţi. Totodată mai am o sumă importantă de vreo 220.000 de euro daţi prin cămătărie, bani care sunt justificaţi prin acte notariale, daţi cu garanţii imobiliare, de unde eu lunar primesc dobândă”, a povestit Ovidiu Rusu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles