Actualitate

3 ani de închisoare pentru un căruțaș din cauza căruia o femeie a avut o moarte groaznică

3-ani-de-inchisoare-pentru-un-carutas-din-cauza-caruia-o-femeie-a-avut-o-moarte-groaznica

Un individ care a provocat o teribilă dramă din cauză că circula în plină noapte cu o căruță nesemnalizată, încărcată cu lemne care depășeau cadrul atelajului, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani, 10 luni şi 15 zile închisoare cu executare.

I. B. a fost condamnat la închisoare pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, iar inițial Judecătoria Fălticeni îi aplicase o pedeapsă suspendată condiționat. Curtea de Apel a admis însă apelul procurorilor, astfel că individul a primit o pedeapsă în regim de detenție, mai apropiată de gravitatea faptei. O femeie în vârstă de 40 de ani, mama unei fete de 16 ani la vremea accidentului, a murit în chinuri groaznice din cauza inconștienței crase a căruțașului.

Străpunsă în gât de un lemn din căruța nesemnalizată

Accidentul care a dus la condamnarea lui I. B. a fost unul de un tragism extrem. Pe 13 mai 2015, în jurul orei 21.30, pe DJ 208S, pe raza satului Gulia, oraşul Dolhasca, P. C., în vârstă de 40 de ani, localnică, se întorcea de la serviciu. Aceasta conducea un autoturism Ford Mondeo, iar moartea a venit cu 50 de metri înainte ca femeia să ajungă acasă.

Autoturismul a lovit în partea din spate o căruţă trasă de un cal, care circula pe acelaşi sens, încărcată cu lemne subţiri. Încărcătura era mult ieşită din cadrul atelajului hipo, astfel că ce a urmat pare desprins dintr-un film de groază. Unul dintre lemne, cel mai lung, a pătruns prin parbriz şi a străpuns corpul femeii, în zona gâtului.

Femeia în vârstă de 40 de ani a ieşit din autoturism pe picioarele ei, deşi avea o hemoragie masivă. Avea să moară în scurt timp în curtea unui vecin.

Poliţiştii rutieri care au ajuns la faţa locului au găsit doar căruţa şi calul, căruţaşul fugind de la faţa locului.

Oamenii care locuiesc în zonă au relatat că maşina s-a izbit în căruţa care era ultima dintr-o coloană de atelaje hipo încărcate cu lemne. Acestea aparţineau romilor din Gulia, care se întorceau cu lemne din pădure.

Căruţa şi încărcătura nu aveau elemente reflectorizante care să le facă vizibile. Doar o vestă reflectorizantă atârna undeva pe lemne. Practic, P. C. nu a avut cum să evite tragedia, izbindu-se în lemnele ieşite din căruţă. Faptul că atelajul hipo nu a fost distrus, iar calul nu a fost rănit demonstrează că şoferiţa nu circula cu viteză ridicată. A fost însă suficient ca acel lemn să intre prin parbriz şi să străpungă o zonă vitală. Dacă lemnul ar fi intrat mai spre umăr, femeia probabil ar fi supravieţuit.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus