Top 5 This Week

Related Posts

3 rădăuțeni arestați în Franța pentru furturi de 1 milion de euro

Mai mulţi indivizi din județul Suceava şi Galaţi au comis zeci de spargeri pe raza Franţei, aceştia vizând în special magazine de lux. O parte dintre ei au fost prinşi în Franţa, iar o parte sunt căutaţi în România, prejudiciul estimat de autorităţile franceze fiind estimat la peste un milion de euro.

Zilele trecute, poliţiştii români, împreună cu cei din Franţa, au făcut mai multe percheziţii pe raza judeţelor Suceava şi Galaţi, ocazie cu care au reuşit să prindă mai mulţi indivizi bănuiţi că făceau parte dintr-o grupare ce a comis mai multe spargeri la magazinele de lux din Hexagon. Aceştia au fost arestaţi şi urmează să fie extrădaţi în Franţa. Nu mai puţin de nouă persoane au fost arestate, în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii din Besancon şi Nancy, care au instrumentat cazul timp de un an de zile. Inculpaţii sunt acuzaţi că au comis peste 25 de spargeri în estul Franţei, paguba din dosar fiind estimată la peste un milion de euro. Şase indivizi din Galaţi şi trei din Rădăuţi au fost arestaţi zilele trecute şi urmează să fie extrădaţi în Franţa.

Aproape 100 de poliţişti au fost mobilizaţi în această operaţiune vastă. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe bunuri furate şi suma de 20.000 de euro, în numerar. Multe dintre bunurile furate erau vândute pe piaţa neagră. De asemenea, poliţiştii francezi au găsit o parte dintre bunurile sustrase în suburbiile oraşului Lyon. Reţeaua dădea spargeri în centrele comerciale din oraşele menţionate mai sus. Membrii grupării sustrăgeau bijuterii, parfumuri, ochelari, ceasuri şi haine de firmă. Anul trecut, reţeaua a dat mai multe spargeri în Lyon şi Nancy, ţinta fiind bijuterii Saint Maurice. Trei indivizi ce au dat mai multe spargeri la un magazin de lux de la periferia Besanconului. „Această reţea de spărgători români, foarte activi şi rapizi, a putut fi destructurată datorită cooperării poliţieneşti şi judiciare dintre Franţa şi România”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor din Besancon.

Citeste mai mult: adev.ro/oy2i2n

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles