Actualitate

6 ani de închisoare pentru individul ce și-a omorât în bătaie prietenul

6-ani-de-inchisoare-pentru-individul-ce-si-a-omorat-in-bataie-prietenul

Tribunalul Suceava l-a condamnat la șase ani de închisoare pe inculpatul Ilie Bujdei pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cau­zatoare de moarte. Acesta trebuie să plă­teas­că statului suma de 1.600 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că până la această condamnare la închisoare, la data de 7 aprilie 2017, pro­cu­ro­rii Parchetului de pe lângă Tribunalul Su­cea­va au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Ilie Bujdei și Gheorghe Hurjui, cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Anchetatorii au stabilit că victima C.I. locuia în satul Hurjuieni, comuna Gălănești, în același imobil cu fiul său. La data de 23 octombrie 2016, inculpatul Ilie Bujdei a consumat cantități mari de băuturi alcoolice în compania altor persoane, iar în jurul orei 18.00 s-a deplasat la locuința victimei C.I., cu care era prieten, având asupra sa trei sticle de alcool sanitar. Au prefăcut alcoolul cu apă și au început să consume din băutura rezultată.

La aceeași dată, inculpatul Gheorghe Hurjui a mers la un local din satul Hurjuieni și a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice în compania altor persoane. În jurul orei 20.00, loca­lul s-a închis, iar inculpatul s-a deplasat la lo­cu­ința victimei – fără a putea preciza motivul pentru care s-a dus în acel loc. Inculpatul Hurjui a fost poftit în casă de către persoana vătă­ma­­tă, după care i s-a oferit și acestuia din bău­­tura pe care o consumau victima și inculpatul Bujdei.

S-a reținut că cele trei persoane au purtat în continuare diverse discuții și au terminat de consumat alcoolul sanitar prefăcut cu apă, iar după un interval de timp nedeterminat toți trei au adormit în casa victimei. În jurul orelor 22.00 – 01.00, prima persoană care s-a trezit a fost Ilie Bujdei. Din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla, inculpatul a considerat că i s-au sustras din buzunar bani. Prima sa bănuială a fost că victima este persoana care i-a furat banii, motiv pentru care, fără a întreba despre acest lucru, a început să o lovească. Din cercetări a rezultat că inculpatul Ilie Bujdei i-a aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii în zona cranio-cerebrală, care au condus la dezechilibrarea și căderea victimei pe podea.

Zgomotele acestei altercații l-au trezit și pe inculpatul Gheorghe Hurjui și, deși nu a înțeles ce se petrece în jurul său, văzând că victima este lovită de Bujdei, la rândul său a aplicat multiple lovituri acesteia – la momentul respectiv victima se afla căzută pe podea, inculpatul Gheorghe Hurjui lovind-o cu picioarele în toate zonele anatomice.

Din cercetări a rezultat că ambii inculpați l-au lovit pe C.I. cu picioarele în timp ce acesta era întins pe podea. După încetarea acestor acte de violență inculpatul Hurjui a părăsit locuința victimei, iar după plecarea acestuia, Ilie Bujdei s-a culcat din nou în patul victimei, în timp ce aceasta a rămas întinsă pe podea.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus