Top 5 This Week

Related Posts

600.000 lei alocați de CFR pentru reparația liniei spre Putna

Veştile încurajatoare privind interesul CFR de a redeschide traficul feroviar de pe linia Dorneşti-Putna, ceea ce ar permite reluarea circulaţiei de la Suceava la Putna, s-au concretizat la finele săptămânii trecute, când Compania Naţională de Căi Ferate a deschis o licitaţie privind lucrări de reparaţii pe această linie secundară.

Concret, este vorba de lucrări pe sectorul Rădăuţi-Gura Putnei, pentru care s-au atribuit 599.998 de lei. Lucrarea va fi atribuită în urma licitaţiei care se va desfăşura în data de 5 iunie. Lucrările presupun în principal schimbarea traverselor din lemn putrede şi deteriorate grav cu traverse noi din lemn impregnate. În cadrul acestei lucrări se vor mai face şi alte intervenţii auxiliare, printre care reparaţii la nivelul dalelor de beton de la trecerile la nivel cu calea ferată, în număr foarte mare pe această linie secundară. De asemenea, pe sectorul Dorneşti-Rădăuţi, lucrători ai CFR Infrastructură au demarat în regie proprie lucrări de igienizare, dar şi de reparaţii la sistemul de semnalizare al Gării Rădăuţi.

Viteză de siguranţă de 40 de km/h, în urma lucrărilor pentru care s-au alocat bani

În urma lucrărilor pentru care s-au alocat cei aproape 600.000 de lei, viteza de siguranţă de pe linie ar urma să fie de 40 de km/h, adică ceva mai bine decât înainte de închiderea liniei, în 2012, când multe porţiuni aveau restricţii sub 40 de km/h. Sigur că viteza de 40 de km/h nu este una extraordinară. Se pare că sunt luate în calcul şi alte lucrări ulterioare, pentru mărirea vitezei pe unele porţiuni. Pe de altă parte, trenurile Suceava-Dorneşti-Putna ar urma să circule în regim de curse urbane, cu multe opriri, astfel că nici nu se poate vorbi de viteze mult prea mari la un astfel de tren.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles