Actualitate

88 de oameni au murit în accidentele din județ

au murit

Un număr șocant de mare: 88 de oameni ce au murit pe șoselele din județul Suceava de la începutul acestui an. Această statistică plasează Suceava pe primul loc în rândul județelor cu cei mai mulți decedați în accidente rutiere de la 1 ianuarie 2016 până la 26 octombrie 2016. Următorul județ în clasament este Prahova, cu 64 de morți, însă diferența este mare, iar semnalul cel mai puternic de alarmă este că 2016 nu e primul an în care Suceava este primul județ pe listă. Ar fi câteva aspecte de luat în considerare:

  1. O mare parte din decedați sunt din rândul pietonilor, ai bicicliștilor și ai mopediștilor. Se pare că în 9 luni au fost 73 de accidente mortale soldate cu 77 de decedați, din diverse cauze, însă viteza excesivă sau neadaptată în curbe este una din cauzele cel mai des întâlnite.
  2. Bătrânii și copiii reprezintă majoritatea victimelor. La pietoni decedați, de exemplu, 14 din 18 erau persoane de peste 60 de ani, restul copii. Din păcate, tot mai mulți tratează superficial deplasarea pe drum și nu înțeleg pericolele la care sunt expuși
  3. Nu sunt foarte frecvente accidentele între două mașini. Analizele arată că 74% din accidentele mortale au avut loc în mediul rural, dar alt rezultat interesant e că din 219 accidente grave, în 142 a fost implicat un singur vehicul și doar în 73 au fost implicate două autovehicule.
  4. Sunt foarte mulți kilometri de drum în raport cu numărul de polițiști. Județul Suceava are cea mai întinsă rețea de drumuri naționale, în jur de 3000 km de drum, de la șoselele naționale până la ulițele comunale. Practic este imposibil ca o rețea atât de întinsă să fie acoperită de polițiștii rutieri existenți în județ.
  5. Lipsa vizibilă de educație rutieră și de educație în general. Zilnic este observată în trafic lipsa de educație: oameni care își duc animalele spre casă pe mijlocul drumului, oameni care circulă pe bicicletă sub influența alcoolului, pietoni care traversează strada fără a se asigura sau traversează în locurile nepermise de lege.

Informații preluate de pe monitorulsv.ro

Sus