Actualitate

9 hectare de gunoaie pe malul Sucevei, proprietatea Școlii Speciale Bivolărie

9-hectare-de-gunoaie-pe-malul-sucevei-proprietatea-scolii-speciale-bivolarie

Terenul a fost alocat Școlii Speciale de surdo-muți, acum 15 ani dar, nefiind folosit, a devenit platformă ilegală de depozitare a deșeurilor. Primarul Vasile Andriciuc a dispus săparea unui șanț și ridicarea unui val de pământ pentru a împiedica accesul către zonă.

Una dintre cele mai interesante locații pentru deșeuri menajere sau de altă  natură funcționează  în comuna Scheia, pe malul râului Suceava, pe drumul de la ieșirea din unitatea administrativ  teritorială, către poligonul Jandarmeriei, pe stânga, către Mihoveni. Nu aparține Primăriei sau consililui local din Scheia dar primarul Vasile Andriciuc, aflând că va ieși cu scandal, a blocat drumul de acces spre cele 9 hectare nepăzite de nimeni, săpând un șanț și ridicând un morman de pământ. Munca lui nu a fost apreciată de cei obișnuiți să folosească terenul de pe malul râului Suceava ca depozit de gunoaie fiindcă în numai două zile, șanțul săpat este pe cale a se umple cu felurite deșeuri – saci cu gunoaie menajere dar și resturi de la activități de renovare a unor construcții.   Mai mult, un câine mort și turtit de toți șoferii  care au trecut prin preajmă a ajuns să păzească și după trecerea lui în eternitate, intrarea către cele 9 hectare ale Școlii Speciale Bivolărie de pe malul râului Suceava. Primarul comunei Scheia, Vasile Andriciuc, nu a dorit să comenteze situația, precizând doar că a făcut tot ce se putea legal posibil pentru a nu se mai permite accesul către cele 9 hectare de teren aparținând Scolii Speciale Bivolărie – Vicovul de Sus de pe marginea râului Suceava din comuna Scheia.

Subiectul este vechi și nu ar fi intrat în atenția opiniei publice dacă nu ar fi existat o dispută între consilierii județeni la ședința ordinară de vineri, săptămâna  trecută. Am arătat cu acel prilej că  o confruntare soldată cu abțineri  singura de altfel în ședința de vineri, 28 iulie a.c., a vizat proiectul de hotărâre privind transmiterea unor bunuri imobile din cadrul Centrului Călinești, din administrarea Liceului Tehnologic Special Bivolărie în administrarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava….

Citește mai departe pe obiectivdesuceava.ro

Sus