Actualitate

Accident pe strada Ștefan cel Mare

Sursele noastre ne informează că ieri dimineață, 5 mai 2016, a avut loc un accident pe strada Ștefan cel Mare din Rădăuți. Imediat după intersecția cu strada Gării, un autovehicul transport persoane a intrat într-un gard și o poartă. Accidentul s-a produs în timpul unor manevre făcute de șoferul unei firme, care operează din mai multe autogări ad-hoc amplasate în diverse puncte din oraș (un exemplu de autogară ad-hoc fiind chiar peste drum de locul accidentului).

Din câte am auzit la fața locului s-a  deplasat și un echipaj de descarcerare și vestea bună este că nu au fost semnalate victime umane. Când reprezentantul redacției a reușit să ajungă la fața locului, deja se intervenea pentru remedierea pagubelor.

Profităm de ocazie ca să tragem din nou un semnal de alarmă asupra faptul că acest oraș s-a transformat într-o imensă autogară și propunem următoarele două lucruri:

  • Desființarea autogărilor ad-hoc . Acestea aglomerează inutil orașul, afectează vizibilitatea în trafic a șoferilor și cresc riscul accidentelor.
  • Stabilirea unor rute fixe pentru autobuze cu stații de autobuz în care să existe orare de circulație și numere de telefon la care să se poată raporta când un autobuz nu circulă în programul asumat (După articolul precedent ni s-au plâns oameni că iarna în week-end-uri au rămas blocați pe la orele 18 00 în Suceava, pentru că firma care acoperă ruta din oră în oră nu mai circula).

Credem că, din momentul în care orașul o să dispună de șosea de centură, autobuzele nu ar trebui să mai depășească arealul autogărilor. Asta nu înseamnă că nu se pot face deja primii pași spre acest deziderat (al scoaterii autobuzelor și microbuzelor din centru).

De exemplu, autobuzele care intră în oraș pe strada Putnei ar putea să nu se mai îndrepte spre centru, ci să urmeze frumos ruta pentru trafic greu pe Topliței și Iraclie Porumbescu și să se îndrepte spre autogara de care țin. Intersecția dintre Topliței și Putnei e suficient de centrală și nu le-ar crea un disconfort prea mare călătorilor.

Sus