Actualitate

Accident produs de șofer în stare de ebrietate

Fenomenul conducerii în stare de ebrietate  pare să fie unul care nu poate fi combătut în zona municipiului Rădăuți. Frecvența ridicată a accidentelor de circulație produse de conducătorii auto în stare de ebrietate justifică pe deplin întețirea acțiunilor Poliției Rutiere din Rădăuți din ultimele săptămâni. Desigur, oricâte măsuri ar lua agenții de la Poliția Rutieră, responsabilitatea finală îi aparține șoferului care nu-și dă seama de pericolul la care se expune pe el și pe ceilalți participanți la trafic când se suie la volan.

Ultimul incident de acest tip a avut loc în noaptea de marți spre miercuri (12-13 aprilie) când, în municipiul Rădăuți, un șofer în stare de ebrietate a comis un accident pe strada Putnei. Conducătorul a pierdut controlul autovehiculului și a acroșat doi arbori ornamentali de pe aliniamentul drumului și semnul rutier aflat în zonă. Norocul acestui șofer în stare de ebrietate, care s-a rănit ușor în timpul incidentului, a fost că totul s-a petrecut în timpul nopții când zona nu era extrem de animată.

Echipajul de poliție sosit la fața locului l-a testat cu aparatul etilotest obținând un rezultat de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul în stare de ebrietate a fost transportat ulterior la Spitalul Municipal din Rădăuți pentru a i se oferi îngrijiri medicale și pentru a i se recolta probe biologice. În funcție de rezultat i se va întocmi dosar penal sau va fi sancționat pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și distrugerea bunurilor publice.

Nu putem decât să sperăm că întețirea acțiunilor Poliției Rutiere din Rădăuți și exemplele tragice din ultimii ani îi va determina pe cât mai mulți șoferi să fie mai prevăzători și să aleagă să nu conducă în stare de ebrietate.

 

Sus