Actualitate

Accident rutier grav pe raza comunei Gălănești

Conform unui comunicat ISU, astăzi, 2 mai 2016, în jurul orei 16:00 a avut loc un accident rutier grav pe DN2H pe raza comunei Gălănești.  Astfel, două autoturisme  au intrat în coliziune frontală, în urma impactului rezultând patru victime, două dintre ele (șoferii) rămânând încarcerate.

Update 2: Se pare că șoferul în vârstă de 68 de ani a făcut accident vascular în timp ce conducea.

Update:  Se pare că responsabil de accident este un bărbat de 68 de ani din București, care a scăpat autoturismul de sub control probabil pe fondul oboselii. Acesta a acroșat vehiculul condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani din Horodnic de Sus în care se aflau și tânăra de 22 de ani și copilul de 1,6 ani. În urma incidentului conducătorul de 68 de ani și-a pierdut viața iar celelalte persoane au fost rănite.

Echipajele de pompieri și de salvare au dat dovadă de o mobilizare exemplară pentru a doua zi de Paști. Astfel, la locul intervenției s-au deplasat militari atât de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți, cât și de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus. De asemenea, alături de cele două autospeciale echipate corespunzător cu echipamente pentru descarcerare au sosit la fața locului patru ambulanțe, două de la serviciul SMURD și două de la SAJ Rădăuți.

La fața locului s-au oferit îngrijiri medicale răniților și echipele au intervenit prompt și au luat măsurile specifice de descarcerare a victimelor accidentelor auto. După ce au fost extrași din autovehicule cei doi bărbați, alături de o femei însărcinată (22 ani) și un copil de 1 an și jumătate au fost transportați la Centrul de Primire Urgențe Rădăuți.

Este de notat faptul că în perioada în care s-a intervenit pentru descarcerarea victimelor accidentului traficul pe DN2H a fost blocat pe ambele sensuri de circulație. Procedura de extragere a victimelor dintre fiarele contorsionate a durat aproximativ o oră și jumătate.

Traficul se desfășoară la această oră în condiții normale.

Sus