Actualitate

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă în zonele Rădăuţi şi Vicovu de Sus

actiune-pentru-cresterea-gradului-de-siguranta-zonele-radauti-si-vicovu-de-sus

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuți şi cei ai Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, precum şi cei din cadrul posturilor de poliţie arondate, au desfăşurat o amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din zona de competenţă.

Peste 30 de poliţişti au acţionat în intervale orare prestabilite pentru identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră sau conduc sub influenţa alcoolului, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Scopul acţiunii din Rădăuți și Vicovu de Sus a fost prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Astfel, luni, poliţiştii au organizat o acţiune pentru combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile precum și pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, excesului de viteză şi abaterilor bicicliştilor şi conducătorilor de mopede.

S-a acționat în filtre fixe cu efective mărite, cât și prin oprirea din mișcare a autovehiculelor care circulau pe principalele artere de circulație cu risc accidentogen ridicat, cât și pe străzile secundare din localităţile arondate.

Au fost constatate în cadrul acţiunii 4 infracțiuni.

Au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.915 lei.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 2 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare (folii neomologate și defecțiuni tehnice). De asemenea, au fost reţinut un set de plăcuţe de înmatriculare.

Luni, la ora 14.10, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, autoturismul cu număr de înregistrare provizoriu condus de un localnic de 35 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că autoturismul nu este înmatriculat, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din 26 august 2017. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

La ora 20.05, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DC Bilca – Gălănești autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.305 lei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracțiuni la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus