Actualitate

Aeroport Suceava: Tarom, curse spre Barcelona, Bruxelles și Tel Aviv

tarom-aeroport-suceava

Administraţia judeţeană aşteaptă răspuns de la TAROM privind curse din Suceava spre Barcelona, Bruxelles şi Tel Aviv, iar în condiţiile creşterii traficului de pasageri şi ale dezvoltării aeroportului se impune extinderea terminalului, a declarat în şedinţa deliberativului de miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că traficul de pasageri a crescut constant după modernizare, estimându-se până la sfârşitul acestui an peste 200.000 de pasageri, veniturile Aeroportului Suceava înregistrând o creştere de 364%, astfel încât aleşii judeţeni au votat în şedinţa de miercuri, în unanimitate, pentru accesarea unui credit de aproximativ 20 de milioane de euro în vederea extinderii terminalului Aeroportului Suceava, dar şi pentru modernizarea unor drumuri judeţene.

”Orice operator care vine trebuie să vadă un plan de dezvoltare”, a spus Flutur, precizând că se poartă discuţii despre o cursă Suceava – Memmingen, dar şi o soluţie cu escală la Rzeszow spre Munchen sau Londra.

”Aeroportului Suceava va trebui să facă faţă procesării unui număr de 500 de pasageri pe oră, în condiţiile în care activitatea este în creştere, iar anul viitor ar putea ca traficul de pasageri să ajungă la 500.000. Până la sfârşitul anului, Aeroportul Suceava se apropie şi poate să depăşească 200.000 de pasageri şi a fost montat un terminal modular din containere pentru a creşte gradul de procesare, dar şi pentru confortul pasagerilor (…) Este o soluţie temporară (…) Nu pot să scriu: Hai în Bucovina! în container”, a arătat Flutur.

Potrivit lui Flutur, în Master Planul de Transporturi al României, Aeroportul Suceava ar urma să obţină finanţări după 2024, iar în aceste condiţii, după discuţii cu Consiliul Concurenţei, s-a identificat ca soluţie extinderea terminalului cu fonduri ale CJ Suceava, urmând ca apoi operatorul aeroportuar să să achite o redevenţă sau o taxă de administrare.

Sus