Actualitate

Aeroportul Suceava depășește 150.000 de pasageri. Bravo suceveni!

aeroport-suceava-wizz-air

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Aeroportul Internaţional „Ștefan cel Mare” a depăşit la finalul săptămânii trecute, vineri, cifra de 150.000 de pasageri procesaţi de la începutul anului.

Gheorghe Flutur a spus că până ieri se ajunsese deja la 153.000 de pasageri, iar estimările sunt că până la data de 31 decembrie 2017 se va ajunge la un număr de 250.000 de pasageri care vin şi pleacă de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Flutur declara recent că pentru a creşte spaţiul destinat terminalului de „plecări”, acesta va fi extins cu aproximativ 120 de metri pătraţi prin montarea a şase containere. Acestea vor fi amplasate la ieşirea pe platforma aeroportului, în apropierea fostului salon oficial al aeroportului, de la parterul clădirii.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a amintit că la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, 26 august, va avea loc ediţia de anul acesta a spectacolului aviatic Suceava Air Show. Gheorghe Flutur a anunţat că pentru spectacolul aviatic de sâmbătă, TPL Suceava va pune la dispoziţie mijloace de transport, care vor circula din 20 în 20 de minute, din staţia din centrul municipiului, în intervalul orar 13:00 – 21:00. Ediţia de anul acesta a Suceava Air Show va avea loc între orele 15:00 şi 20:30, iar în premieră, spectatorii vor asista la demonstraţii cu două avioane militare IAR 99 Șoim şi două elicoptere de luptă IAR 330 Puma SOCAT. Spectacolul va fi completat de evoluţiile paraşutiştilor, dar şi de acrobaţii aeriene cu avioane, elicoptere şi planoare susţinute de multiplul campion Jurgis Kayris, dar şi de Iacării Acrobaţi sau de piloţii Aeroclubului României şi ai Bucovina Fly Club.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus