Actualitate

O nouă lege! Alcoolemie la volan, permis suspendat pe viață

permis suspendat pe viață alcoolemie

Este oficial, Parlamentul României a luat această decizie prin care toți șoferii care au alcoolemie în sânge ar putea avea permis suspendat pe viață.

„Este oportun un astfel de proiect. Nu știu dacă ar trebui pe viață permis suspendat, dar cel puțin cei ce se urcă băuți la volan și pun în pericol viața oamenilor trebuie să nu mai conducă o perioadă îndelungată de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada în care șoferii prinși cu alcool la volan, în recidivă, ar trebui să nu mai aibă acest drept”, a declarat Mihai Lupu, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

Noul act normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de alcoolemia depistată, dar și în funcție de gravitatea altor infracțiuni depistate în momentul în care se află șoferul sub influența alcoolului. Cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge, cu atât amenda e mai mare, perioada de suspendare e mai mare.

Amenzile prevăzute vor fi de la 5.000 la 15.000 lei, iar suspendarea se poate întinde până la 5 ani. Dacă șoferul este recidivist, noua lege prevede că va avea permis suspendat pe viață.

Informații preluate de pe observator.news

Sus