Top 5 This Week

Related Posts

Alegerea culorilor pentru zugrăveală, o joacă pentru cei creativi și curajoși

Alegerea culorilor pentru zugrăveală, o joacă pentru cei creativi și curajoși
Doamnele simt nevoia mai mereu nevoie de o schimbare în casă – ori s-au săturat de aspectul pereților sau de vreo piesă de mobilier, ori vor să înlocuiască un covor sau vreun obiect de decor. Încercarea de a scăpa de monotonie însă poate crea discuții delicate în cuplu, viziunea bărbaților cu privire la “îmbunătățirile” de care are nevoie casa fiind de obicei cu totul altele. De fiecare dată, primează argumentul suprem: schimbările periodice în casă sunt obligatorii pentru o bună sănătate, atât fizică, cât și psihică. Cel mai mare impact îl are aici zugrăvirea locuinței, un proiect care acum este la îndemâna oricui. Adeplast pune la dispoziția tututor materiale ușor de aplicat, instrucțiuni clare și o varietate de soluții pentru proiectul dorit.
Vopseaua ideală
Transformarea unei locuințe se poate realiza și prin zugrăvirea pereților. Un alb strălucitor poate să lase impresia unui spațiu mult mai mare decât este în realitate, în timp ce o nuanță caldă poate să inducă o stare de bine, de liniște, de confort. Indiferent de culoarea aleasă, vopselele AdePlast au o serie de caracteristici care le face să devină soluția ideală atât pentru meseriașii de top, cât și pentru neinițiați, adică pentru cei care nu cunosc deloc secretele muncii de zugrav. Despre vopselele AdePlast trebuie reținut că au o aplicabilitate foarte ușoară, iar gradul de acoperire e mare. Mai mult, din gama bogată de produse, se poate alege varianta care se potrivește perfect la particularitățile fiecărei lucrări, indiferent de complexitate.
De exemplu, dacă se dorește o igienizare amplă, cu efect în timp, vopseaua Aeria Antibacterii este varianta ideală. Aceasta este avizată de Ministerul Sănătății și are un grad de alb ridicat. Pentru permeabilitate ridicată la vaporii de apă, rezistenţă la murdărie, la fungi şi la mucegaiuri, este recomandată vopseaua Aeria Silikat. O vopsea cu foarte multe proprietăți și extrem de căutată de către meseriași este Aeria Gold All-inclusive. Aceasta este hidrofobă, cu super putere de acoperire, de un alb imaculat, ecologică și cu un randament de excepție. În cazul în care se dorește o altă culoare în afară de alb, recomandarea AdePlast este vopseaua Aeria cu PorusX. Cu un grad de lavabilitate ridicat, aceasta se livrează gata colorată în funcţie de opţiunea beneficiarului, pe baza paletarului de culori AdePlast Color Fashion. Adică oricine își poate găsi nuanța pe care o dorește sau care i se potrivește.
Culoarea potrivită
Verde – Este o culoare odihitoare, mai ales în tonuri deschise. Aceasta ajută la deconectarea nervoasă, la meditaţie, la echilibru și conferă ideea de siguranţă. De asemenea, este considerată culoarea speranței.
Galben – Este o culoare care dă senzaţia de caldură şi de intimitate. În plus, se consideră că încurajează comunicarea. Bucătăria este camera căreia i se potrivește foarte bine această culoare.
Roșu – Este culoarea pasiunii, fiind și un stimulator intelectual. Folosirea ei în exces poate deveni copleșitoare, așa că mulți designeri recomandă să fie aplicată pe un sigur perete, de obicei în living.
Roz – Este culoarea dragostei. Romantică şi afectivă, aceasta este ideală pentru dormitoare. Este totuși o culoare feminină, așa că trebuie găsite soluții în amenajare care să echilibreze acest aspect.
Portocaliu – E o culoare care dă impresia de sănătate și optimism. Este recomandat pentru livinguri și bucătării, dar cu mențiunea că aceste spații trebuie să fie generoase și bine luminate.
Albastru – Îndeamnă la calm, concentrare şi liniște. Este o culoare potrivită pentru aproape toate camerele, dar recomandarea designerilor este să se aleagă o nuanță mai caldă pentru a evita riscul ca încăperile să pară reci, neprimitoare.
Maro – Este o culoare care are darul de a crea o atmosferă confortabilă, primitoare, dar, în același timp, conferă și o senzație de putere și forță. Este o culoare recomandată mai ales la livinguri.
Violet – E o culoare a bucuriei și stimulează creativitatea. Este o culoare foarte puternică, așa că folosirea în exces poate dăuna. Este recomandată de obicei pentru dormitoare.
Mixul de culori
Într-o locuință nu este obligatoriu să se folosească aceeași culoare în fiecare cameră, chiar dacă așa este garantat un design uniform. Acesta se poate obține, însă cu multă atenție, și în cazul utilizării mai multor culori și nuanțe. Mai mult, există și combinații de două culori recomandate pentru o singură încăpere. Aici, cea mai simplă alegere este alegerea unui perete de accent. Astfel se vopsește un perete într-o culoare puternică, iar pentru ceilalți sunt alese culorile neutre. Dacă doriți să aveți două sau chiar mai multe culori pe un singur perete, și aici aveți numeroase soluții. De exemplu, galben și violet deschis, bej și maro sau bej și albastru deschis pot reprezenta variante inspirate pentru oricine vrea să alunge monotonia din casă.

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles