Actualitate

Alegerile locale ar putea avea loc în două tururi

Alegerile locale ar putea fi organizate în două tururi după ce Tribunalul București a acceptat sesizarea de neconstituționalitate făcută de un candidat independent pe două articole, inclusiv cel privind organizarea alegerilor într-un singur tur.

O instanță a Tribunalului București a decis sâmbătă să admită o excepție de neconstituționalitate ridicată asupra a două articole din Legea alegerilor locale, printre care și cel prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur. Rămâne acum la latitudinea Curții Constituționale să decidă când și cum va soluționa speța.

Judecătoarea Luminița Calciu, de la Tribunalul București, a decis sâmbătă, la ora 11:20, să trimită la Curtea Constituțională o excepție de neconstituționalitate ridicată de candidatul independent A.A.L. la funcția de primar general al Capitalei. A.A.L. și-a depus candidatura la Biroul Electoral Municipal București pe 13 aprilie, iar două zile mai târziu aceasta i-a fost respinsă, pe motiv că, în loc de 18.000 de semnături de susținere, a depus o listă cu doar trei semnături.

Citește continuarea articolului pe Adevărul

Sus