Top 5 This Week

Related Posts

Ansamblul ”Ciobănașul” Rădăuți, din care fac parte și 17 copii, jefuit în parcarea unui mall din Italia

Reprezentanții Ansamblului ”Ciobănașul” din Rădăuți au trăit o experiență pe care nu o vor uita vreodată cu ocazia ultimei vizite pe care au făcut-o în Italia, la Torino. Chiar în ultima zi, înainte de plecarea spre casă, autocarul cu care se deplasau a fost spart, iar din interior hoții au furat tot ce le-a picat în mână, de la telefoane și încărcătoare, până la instrumente muzicale, dar și ghiozdanele copiilor. Din delegația care a mers în Italia, la invitația Centrului Cultural al Românilor din Torino, au făcut parte 32 de persoane, din care 17 sunt copii.

Alina Pomohaci, soția directorului Ansamblului ”Ciobănașul”, a publicat și o scurtă descriere a incidentului, pe care o redăm în cele de mai jos:

”Cum sa fii jefuit în #ITALIA!

Simplu: te duci în plină zi la cumpărături (11:30-12.30), parchezi regulamentar autocarul, încui, îți lași lucrurile înăuntru (portofelul unui șofer cu acte, documente și bani, ghiozdane, telefoane, obiecte personale, instrumente muzicale: vioară, cobza… etc.), intri în magazin, cumperi, plătești, ieși, găsești autocarul „curat-lună” doar cu geamul spart.

Să tot mergi in #Italia, cultura, occident, CIVILIZAȚIE… Poliția sau mai bine zis faimoșii Carabinieri vin după 3 ore la locul faptei (după insistențe), te cheamă să dai o amărâtă de declarație spunându-ți ca nu sunt șanse (din start) să fie găsiți făptașii.

Și acum, te întrebi: Cine-i hoțul?

Cum să furi de la niște copii? Copii care au mers să prezinte frumosul zonei noastre, să ducă tradițiile, cântecul și valorile peste hotare.

În ce lume trăim???

Fantasticul și memorabilul turneu al Ansamblul Ciobănaşul Rădăuţi, așa, ca-n ultima zi!

Așa NU! #Italia, parcare #Auchan#Torino

În cursul zilei de marți l-am contactat și pe Radu Pomohaci, directorul Ansamblului ”Ciobănașul”, care a povestit experiența deloc plăcută pe care a trăit-o în Italia. Furtul a avut loc la ieșirea din Torino spre Milano, iar paguba totală este de peste 20.000 de euro.

Printre bunurile furate se numără o vioară în valoare de 5.000 de euro și o cobză, estimată la aceeași sumă, care aparține lui Călin Brătianu.

”Secția de poliție era la 100 de metri de locul unde era parcat autocarul când a fost spart. De acolo ni s-a spus să mergem la poliția municipală, unde ni s-a transmis că nu e competența lor și ne-am întors la secția de lângă parcarea mall-ului. Ne-au primit cu reținere pentru că suntem românii, dar ne-au spus că bandele de hoți acționează cum vor, iar legile sunt permisive. După cum s-au prezentat lucrurile nu am vreo speranță că vom recupera ceva, măcar pentru copii. De 28 de ani călătoresc cu ansamblul și niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Am rămas cu un gust amar după acest incident”, a transmis Radu Pomohaci.

Sursa articol monitorulsv.ro  Ansamblul ”Ciobănașul” Rădăuți, din care fac parte și 17 copii, jefuit în parcarea unui mall din Italia.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles