Actualitate

Aproape în comă alcoolică la volan

comă alcoolică volan

Un bărbat de 42 de ani din Bilca a sărbătorit Ziua Națională cu puțin exces de zel, ajungând la volan aproape în comă alcoolică.

Acest bărbat, după sărbătoarea de Ziua Națională unde a chefuit cu suficient de mult alcool, a urcat la volan. O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea l-a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnicu de Sus. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul: alcoolemie record de 1.35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior și la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. La această alcoolemie, șoferul era aproape de comă alcoolică.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural. Alcoolemia permisă la volan este de până în 0.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Între 0.15-0.25 mg/l reprezintă contravenție și este sancționată cu suspendarea permisului până la 6 luni. Alcoolemia de peste 0.5 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă infracțiune și este pedepsită cu închisoare între 1 și 5 ani.

Informații preluate de pe suceavanews.ro

Sus