Actualitate

Atenție! Se circulă cu documente speciale

Conducătorii și pietonii din zonă trebuie să acorde o atenție sporită în trafic pentru că pe șosele a apărut o nouă categorie de șoferi, înzestrată cu documente speciale. Se pare că aceștia nu mai au nevoie să treacă prin furcile caudine ale unei Școli de Șoferi sau să piardă o zi întreagă la un examen practic. Totul se rezolvă mai ușor, via Marea Britanie.

Incidentul la care ne referim s-a petrecut ieri, 9 mai 2016, la orele 11:16, când la Postul de Poliție Voitinel a venit o sesizare privind faptul că pe DJ 178F, care trece prin localitate, a avut loc un accident rutier. Din fericire, în urma accidentului, în care au fost implicate două autoturisme, nu au fost înregistrate victime umane

Când polițiștii au vrut să verifice actele au constat că unul din șoferi, în vârstă de 28 de ani, din comuna Bilca le-a prezentat un document tip card despre care a susținut că este permis auto eliberat de autoritățile din Marea Britanie. Verificarea tânărului în sistemul european a relevat faptul că acesta nu figurează drept posesor de permis de conducere la nicio categorie auto.

În continuarea cercetărilor cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest. Pentru tânărul de 28 de ani a fost obținut un rezultat de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru celălalt șofer rezultatul a fost negativ.

Ca urmare a cercetărilor a fost întocmit un dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

 

 

Sus