Actualitate

Atenție: sistemele de alarmare publică vor fi pornite lunar

atentie-sistemele-de-alarmare-publica-vor-fi-pornite-lunar

Sistemele de alarmare publică vor fi pornite câte o dată pe lună, în cadrul unor teste şi exerciţii dispuse la nivel naţional.

Generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al pompierilor militari suceveni, a anunţat că, din luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, sistemele de alarmare publică vor fi pornite pentru a fi testate. Exerciţiile lunare vor cuprinde şi controale din partea pompierilor, care au obligaţia de a verifica modul în care funcţionează fiecare sirenă cel puţin o dată pe semestru.

Referitor la cum se prezintă sistemul de alarmare publică la nivelul judeţului Suceava, Ion Burlui a subliniat că sunt destul de multe probleme de rezolvat. În municipiul Suceava, de exemplu, există sisteme de alarmare funcţionale în zonele principale, însă nu toate au acţionare centralizată. Asta ar însemna că timpul de acţionare al acestora în caz de urgenţă ar fi lung, iar foarte probabil pornirea acestora ar fi tardivă. Ideal ar fi să existe un sistem unic de acţionare al acestora.

Articol preluat de pe newsme.ro

Sus