Actualitate

Avocaţii suceveni intră de azi în grevă japoneză

avocatii-suceveni-intra-de-azi-in-greva-japoneza

Avocaţii suceveni vor fi, începând de astăzi, 13 februarie, în grevă japoneză. Practic, ei se raliază colegilor din ţară, care au demarat această formă de protest pe rând, începând de luni.

Liviu Mihai, decanul Baroului de Avocaţii Suceava, a arătat că au fost informate toate structurile de Parchet de pe raza Parchetului Curţii de Apel din judeţ, dar şi toate instanţele de judecată de pe raza Curţii de Apel din judeţul Suceava. De asemenea, au fost informaţi şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi structurile din municipii şi oraşe.

„În faţa refuzului Ministerului Justiţiei de a renegocia Protocolul privind asistenţa judiciară din oficiu, avocaţii din Baroul Suceava se vor solidariza cu celelalte barouri în privinţa desfăşurării unor acţiuni de protest. Începând cu data de 13 februarie 2019, membrilor Baroului Suceava li s-a recomandat să se prezinte în faţa instanţelor de judecată, a organelor de cercetare şi a organelor de urmărire penală purtând o banderolă albă pe braţ. În funcţie de evoluţia evenimentelor, Consiliul Baroului Suceava urmează să stabilească o eventuală altă modalitate de continuare a protestului. Ne exprimăm regretul că am ajuns în postura de a protesta în acest fel, însă sperăm că vom reuşi să trezim interesul factorilor decizionali pentru a renegocia Protocolul cu Ministerul Justiţiei şi Ministerul Public din România în privinţa asistenţei judiciare din oficiu, în scopul eliminării oricăror disfuncţionalităţi”, se arată în comunicatul remis de Liviu Mihai, decanul Baroului de Avocaţi Suceava. 

Practic, prin acest tip de protest, activitatea nu va fi perturbată în nici un fel, asta dacă nu se va trece la un alt tip de acţiune.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus