Top 5 This Week

Related Posts

Bacteria E-Coli descoperită și în județul Suceava

E-Coli este o bacterie larg răspândită în natură, care se găsește în mod normal în intestinul omului și animalelor. Exista tipuri de E-Coli implicate în producerea de boli diareice și de infecții urinare din cauza toxinei ce o produc.

Un raport al Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară arată că în urma prelevării şi analizării a 1.484 de probe recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte, în 69 de cazuri a fost depistată bacteria E-Coli.

Pe lista judeţelor în care au fost probe pozitive se află şi Suceava, fără însă ca judeţul nostru să fie trecut între cele cu o frecvenţă mare a cazurilor depistate. Conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, la Suceava a fost identificată o singură probă pozitivă. Este vorba de o probă sanitaţie carcasă de bovină, de la un abator.

Produsele analizate au fost carnea şi produsele din carne provenind de la ovine, bovine, pasăre şi produse din lapte de vacă, se arată în comunicatul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.

Probele au fost ridicate de echipe de inspectori sanitar-veterinari din toată ţara, în perioada 16 mai – 30 decembrie 2016.

Conform Mediafax, cele mai multe situaţii au fost identificate în judeţul Timiş, opt, fiind identificată E-coli în carcase de ovine aflate la un abator şi într-un produs din carne tocată de vită, recoltată dintr-un supermarket, Sibiu (şase cazuri), Maramureş (cinci cazuri), Vâlcea (cinci cazuri) şi Bistriţa-Năsăud (patru cazuri).

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles