Actualitate

Băiat de 13 ani depistat de poliţişti în timp ce conducea o maşină prin Rădăuţi

13 ani la volan radauti

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 00.10, poli-­ţiştii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuţi au făcut semn regulamentar de oprire autoturismului Skoda Octavia care circula pe Calea Buco­vinei din municipiul Rădăuţi.

Persoana de la volan nu a oprit la semnalul făcut de agenţi, con­tinuându-şi deplasarea cir­ca 20 de metri, după care a oprit maşina pe partea dreaptă a drumului. La volanul autovehiculului se afla Sergiu D., de 20 de ani, din localitate, iar pe bancheta din spa­te a maşinii se aflau Leonard L., de 13 ani, din Ră­dăuţi şi Iuliana B., din comuna Satu Mare. Poliţiştii au stabilit că în momentul în care au făcut semn de oprire, la volanul autoturismului se afla Leonard L., care a oprit vehi­culul la circa 20 de metri, pentru a-şi asigura timpul necesar pentru a face schimb de locuri cu Sergiu D., lucru confirmat şi de pasagera Iuliana B..

În urma verificărilor făcute în bazele de date, s-a stabilit că Leonard L. nu are permis de conducere, maşina fiindu-i încredinţată pentru a fi condusă pe drumurile publice de către Sergiu D. În acest caz se fac cercetări faţă de Leonard L. privind săvârşirea infrac­ţiu­nii de „conducere a unui vehi­cul fără permis de con­­ducere” şi faţă de Sergiu D. pentru comiterea infracţiunii de „încre­­dinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obli­­­gativitatea deţi­nerii permisului de conducere, pentru a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”. (D.Z.)

Sus