Actualitate

Băiat de 15 ani și-a plimbat prietenii cu un microbuz furat

microbuz furat

Un băiat de 15 ani și-a plimbat 13 prieteni prin preajma Rădăuțiului cu un microbuz furat în aceeași zi.

Același adolescent, în urmă cu mai bine de o lună, a furat un autoturism pe care l-a trântit într-un stâlp. Acum două zile însă, a furat un Ford Tranzit și și-a invitat 13 prieteni la plimbare. Au făcut un tur prin localitățile apropiate de municipiul Rădăuți. Nu a trecut mult timp până să fie oprit de un echipaj de poliție, deoarece acest microbuz furat era în vizorul poliției.

Au fost observați pe raza comunei Volovăț și poliția a pornit în urmărirea acesteia. A continuat până aproape de intrarea în Rădăuți, unde microbuzul a oprit. Din acesta a coborât un grup de 14 tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. Mașina aparținea unei femei de pe strada Aron Pumnul. A parcat-o într-o seară în apropierea locuinței sale, iar după câteva ore a observat că mașina dispăruse. Juniorul a observat mașina parcată și după ce a reușit să deschidă una dintre portiere, a găsit cheile de contact pe bord. A pornit imediat spre cartierul Obor unde și-a întâlnit prietenii.

Zilele următoare va fi supus unui test psihiatric medico-legal pentru a se stabili dacă la ambele infracțiuni de care se face vinovat a avut sau nu discernământ.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus