Actualitate

Bărbat reținut după ce a fost prins furând motorină dintr-o benzinărie

barbat-retinut-dupa-ce-a-fost-prins-furand-motorina-dintr-o-benzinarie

O plângere făcută de reprezentanții unei firme din Rădăuți, conform căreia din rezervoarele unei benzinării amplasată la Frasin și aparținând societății, sunt sustrase periodic cantități însemnate de motorină, a dus la demararea unei anchete din partea polițiștilor. În timpul cercetărilor, a fost prins în flagrant un bărbat în vârstă de 50 de ani din orașul Frasin, în timp ce fura o cantitate de motorină din rezervoarele stației de carburant.

Plângerea a fost formulată de către conducerea societății comerciale la sfârșitul lunii august, iar cercetările întreprinse de polițiști au dat roade în dimineața zilei de vineri, când în jurul orei 03.30, Gheorghe O., de 50 de ani, din Frasin, a fost prins în flagrant în timp ce fura o cantitate importantă de motorină din rezervoarele benzinăriei.

Având în vedere modul de operare și furturile repetate din incinta stației de carburant, cu aprobarea instanței de judecată a fost aprobată efectuarea unei percheziții la domiciliul bărbatului. Cu această ocazie, în beciul acestuia au fost găsite mai multe bidoane de 20 de litri pline cu motorină, în total fiind vorba de o cantitate de aproximativ 100 de litri. Furtul de motorină era comis cu ajutorul unui furtun cu lungimea de 30 de metri, introdus în rezervorul benzinăriei.

În timpul cercetărilor s-a concluzionat faptul că sustragerile de carburant au avut loc în mod repetat, în cursul lunii august și septembrie petrecându-se de șapte ori, în zile diferite. Polițiștii au mai stabilit faptul că furturile au avut loc cu complicitatea unui bărbat de 36 de ani, angajat al stației de carburant, stabilindu-se și un prejudiciu cauzat firmei în valoare de 15.864,65 lei.Bărbatul de 50 de ani a fost reținut în spatele gratiilor pentru 24 de ore, în urma emiterii pe numele său a unei ordonanțe de reținere.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au făcut propunerea arestării preventive față de Gheorghe O., însă magistrații instanței de judecată au hotărât, în cursul zilei de sâmbătă, cercetarea acestuia sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul are interdicție de a se apropia de stația de carburant de unde a comis furtul și de a-l contacta pe complicele acestuia. Pentru angajatul stației de carburant implicat în furtul de motorină, procurorii au hotărât cercetarea acestuia în stare de libertate.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus