Actualitate

Beat, cu permis fals, a furat o mașină unde a înghesuit nu mai puțin de 11 persoane

beat-cu-permis-fals-furat-o-masina-unde-inghesuit-nu-mai-putin-de-11-persoane

Polițiștii au depistat în trafic, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism Opel Vectra, de cinci locuri, în care se aflau nu mai puțin de 11 persoane. Trei persoane erau pe bancheta din dreapta față, iar alte opt pe bancheta din spate.

La data de 13 octombrie 2017, la ora 01.40, o patrulă din cadrul Secției nr.3 de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoturismul Opel Vectra condus de Constantin Manea, de 32 de ani, din orașul Călimănești, județul Vâlcea, în care se aflau 11 persoane, deși capacitatea vehiculului era de cinci locuri.

Cum mirosea a băuturi alcoolice, vâl­ceanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificării permisului de conducere eliberat de autori­tățile ucrainene și prezentat de șofer, poli­țiștii au găsit o serie de neconcordanțe.

Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit faptul că Manea nu are permis de conducere auto eliberat de autoritățile din România și nici pașaport, document necesar în vederea trecerii frontierei în statul Ucraina, sau măcar permis de rezidență. Din cercetările polițiștilor a mai reieșit faptul că, la data de 12 octombrie 2017, în jurul orei 23.30, vâlceanul ar fi furat mașina din curtea unui bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, unde locuiește fără forme le­gale, după care s-ar fi deplasat în mu­ni­ci­piul Rădăuți. De aici a luat cele 11 persoa­ne pe care trebuia să le transporte la do­mi­­ciliile lor din comunele Horodnic de Sus și Voitinel.

Pe numele lui Constantin Manea a fost întocmit un dosar penal sub aspectul să­vârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influ­ența alcoolului”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „fals material în înscrisuri oficiale”. Totodată, pentru faptul că transporta în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit în certificatul de înmatriculare, vâlceanul a fost amendat cu 1.160 de de lei.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus