Actualitate

Brexit-ul, împarte Rădăuții în două

brexit

Lumea a rămas ieri fără cuvinte, când britanicii au votat ca Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord să părăsească uniunea celor 28 de state. În zona Rădăuților oamenii îngrijorați de soarta rudelor și cunoscuților care lucrează pe insulă au omis însă să se gândească la implicațiile pe care le are referendumul asupra târgului.

Britanicii Bucovinei sunt oameni descurcăreți și, dacă nu o să mai existe oportunități în Anglia, o să o ia de la capăt și o să se relocheze în alte zone ale continentului. Târgul Rădăuților, însă, se pare că a fost lovit prin Brexit și cu șansă și cu neșansă, sau cum ar zice dacii, una rece una caldă.
Brexit-ul oferă rădăuțenilor o șansă nesperată să poată ridica privirea din pământ și să îi privească pe turiști în ochi. Începând cu ziua de ieri noua administrație de stânga a târgului are posibilitatea să dea jos steagul britanic de pe stindard și să-l urce pe cel al Croației.
Din păcate, ieșirea Marii Britanii din UE lovește cu putere în cea mai înfloritoare industrie a regiunii, a țigaretelor ucrainene. Acestor țigarete le place să fie transportate cu autoturisme cu volan pe dreapta și acum oferta de vehicule de acest tip va fi limitată la ce poate oferi Irlanda. O ofertă mai mică înseamnă creșterea prețurilor și, invariabil, scumpirea costurilor pentru industrie.

Sus