Actualitate

Bursă de locuri de muncă cu aproape 600 de joburi, pentru suceveni

bursa-de-locuri-de-munca-cu-aproape-600-de-joburi-pentru-suceveni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează, mâine, Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment în cadrul căruia, până ieri, confirmaseră prezenţa 76 de angajatori, cu o ofertă de aproape 600 de posturi.

Organizatorii se aşteaptă ca până la ora bursei oferta să devină şi mai consistentă. Din experienţa anilor anteriori este de aşteptat ca mulţi angajatori să-şi anunţe participarea la eveniment în ultimul moment.

Bursa generală a locurilor de muncă se va desfăşura simultan, de la ora 10.00, la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc şi este cel mai important târg de joburi de peste an.

Până ieri, bursa înregistrase o ofertă de 586 de locuri de muncă, din care 324 pentru evenimentul din Suceava, 65 la Fălticeni, 135 la Rădăuţi şi 62 la Câmpulung Moldovenesc.

În municipiul Suceava, bursa de locuri de muncă va avea loc în incinta Iulius Mall, parter, zona liftului panoramic, în Rădăuţi la Casa Germană, iar în Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc la sediile locale ale AJOFM.

Cele mai multe locuri vacante la nivelul judeţului sunt în construcţii, comerţ, colectarea şi tratarea deşeurilor, hoteluri şi alte facilităţi de cazare, prelucrarea lemnului, iar printre domeniile nou apărute organizatorii au menţionat silvicultura şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier.

Cele mai căutate calificări sunt cele de dulgher, fierar betonist, zidar, sudor, prelucrător sticlă la ţeavă, ospătar sau bucătar.

La capitolul studii superioare, se caută inginerii cu specializări în calculatoare, construcţii şi mecanică, precum şi economiştii. La nivelul judeţului Suceava, în cele patru locaţii ale bursei, oferta pentru nivelul superior de studii ajungea ieri la 39 de posturi.

Ca posibilităţi în plus, bursa din acest an găzduieşte ofertele firmelor care instruiesc gratuit persoanele interesate de domeniul antreprenoriatului şi finanţează idei promiţătoare de afaceri non-agricole în mediul urban. De asemenea, Centrul Militar Judeţean va fi prezent la bursă cu oferta de calificare în profesiile militare.

„Participanţii, atât angajatori, cât şi candidaţi pot solicita orientare în carieră şi informaţii de la consilierii noştri specializaţi în asistare personalizată a candidaţilor şi relaţii cu angajatorii”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

La bursă sunt aşteptaţi suceveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă din toate categoriile de vârstă, dar şi cei care doresc să-şi schimbe serviciul. Oferta este în general mai bogată decât în alţi ani, pe fondul acoperirii tot mai grele cu personal în multe domenii de activitate.

Organizatorii speră ca printre cei care se vor angaja să fie şi şomerii de „meserie”, cei care figurează cu statut de asistaţi social de ani de zile.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus