Actualitate

„Care este” revine în prim plan cu ajutorul unui sucevean

„Care este” revine în prim planul politicii cu ajutorul unui sucevean.

Sătul să stea în debaraua politicii românești, primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a decis să revină în lumina reflectoarelor, prin intermediul lui Octav Cozmâncă, omul de bază al lui Adrian Năstase în legătura cu „teritoriul”.

În aprilie 2011, Octav Cozmâncă și alți oameni din „nucleul dur”, comunistoid, al PSD, părăseau partidul și își creau o nouă formațiune politică, Partidul Dreptății Sociale. Acum, la cinci ani de zile după acel episod, partidul este preluat de Marian Vanghelie.

Ironia sorții! Grupul de demisionari condus în 2011 de Octav Cozmâncă pleca din PSD tocmai din cauza nemulțumirii față de conducerea lui Mircea Geoană, căruia i se reproșa, printre altele, „vanghelizarea partidului”. Din grupul de nemulțumiți făceau parte, alături de Octav Cozmâncă, Tudor Mohora (fost secretar de partid la Sectorul 4), Ion Sasu, dar și Ioan Toma, ultimul șef al Uniunii Tineretului Comunist. Acesta, care urma să fie președintele partidului nou înființat, preluase șefia UTC de la Nicu Ceauşescu.

Citește continuarea articolului pe Cetățeanul

Sus