Actualitate

Cauciucurile autospecialei de poliție, tăiate chiar în curtea Poliției

cauciucurile-autospecialei-de-politie-taiate-chiar-curtea-politiei

Incident deosebit de grav petrecut chiar în curtea Postului de Poliţie din comuna Șcheia. Toate cele patru cauciucuri ale unei autospeciale de poliţie au fost găsite sparte, după ce, cel mai probabil, au fost tăiate în timpul nopţii de joi spre vineri.

Bănuielile planează asupra a trei tineri minori de etnie romă, cu care poliţiştii din comună au avut nenumărate probleme în ultima perioadă de timp, ultimul incident petrecându-se chiar în aceeaşi seară. Descoperirea a fost făcută de angajaţii postului de poliţie chiar în timpul nopţii, la faţa locului fiind solicitată intervenţia unei echipe de criminalişti pentru adunarea probelor. Mai multe amprente au fost ridicate de pe maşina parcată în curtea instituţiei, urmând a fi confruntate cu cele existente în baza de date a poliţiei din comuna limitrofă municipiului Suceava.

Oamenii din Șcheia cred că tinerii romi, care au la activ mai multe spargeri şi au intrat de ceva vreme în conflict cu poliţia din comună, ar putea fi autorii distrugerii. Sătenii se plâng că nimic nu e de mirare, confruntându-se şi ei de-a lungul timpului cu astfel de spargeri şi distrugeri. Unul dintre ei ne-a declarat: ”Nu-i nici o problemă, şi eu am păţit la fel, tot aici în Șcheia. Autorii s-au găsit, dar erau minori…”

Sătenilor nu le vine să creadă de ce tupeu au dat dovadă autorii. O femeie a declarat contrariată: ”Nu am mai auzit aşa ceva. Am 70 de ani, dar nu am auzit aşa ceva. Cum se poate aşa treabă? Dar ce fel de poliţie e să-i taie cauciucurile aşa? Atunci nu sunt poliţai, ce sunt ei?”, iar o alta crede că: ”Un om sănătos la cap nu a făcut asta.” Suspiciunile multora planează asupra minorilor de etnie romă certaţi cu legea, care ar fi fost în stare de aşa tupeu: ”Aoleu, dar când s-a întâmplat chestia asta?… Ăştia sunt minorii pe care nu-i prinde poliţia. Minorii până în 14 ani care fac multe probleme. Ăştia sunt, alţii nu-s”, ne-a declarat Andreea, o tânără din comuna Șcheia.

Citește mai departe pe monitorulsv.ro

Sus