Top 5 This Week

Related Posts

Ce spune Gheorghe Flutur despre amendarea vânzătorilor de ciuperci?

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că nu este de acord cu prigoana împotriva culegătorilor şi vânzătorilor ambulanţi de ciuperci, considerând că este necesară găsirea unor soluţii pentru amenajarea unor spaţii speciale în care aceştia să comercializeze produsele.

Gheorghe Flutur a spus că trebuie găsită o modalitate prin care localnicii să aibă posibilitatea să vândă în condiţii bune şi sigure ciupercile, aceasta urmând să fie identificată împreună cu primarii din judeţ. Flutur a precizat că din punctul său de vedere nu este normală fugărirea persoanelor care stau cu coşuleţele de ciuperci la marginea drumului.

„Nu sunt de acord cu această prigoană împotriva culegătorilor de ciuperci. Aceştia nu ies că nu mai pot de bine, ci că au nevoie de un câştig minim pentru existenţă. Aşa cum la Milişăuţi sau Cornu Luncii există soluţii civilizate pentru vânzarea murăturilor sau a cartofilor, trebuie găsite, cu primarii, soluţii civilizate, în afara carosabilului, pentru a nu fi încurcat traficul”, a afirmat şeful administraţiei judeţene.

El a adăugat că în ultima perioadă a constatat că fugărirea şi amendarea celor care vând ciuperci, afine sau zmeură au devenit o prioritate, precizând că o astfel de atitudine nu este cea mai potrivită. Flutur a spus că acest comerţ ocazional ar trebui mai bine organizat.

„Din punctul meu de vedere nu mi se pare corectă abordarea să ne lăudăm cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Cred că trebuie să ne gândim împreună cu primarii la o soluţie unitară. Nu cred că e cea mai inspirată soluţie palmaresul cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Să fugărim acum oamenii cu coşuleţele de ciuperci nu cred că e soluţia. Hai să găsim soluţii de amenajare”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că un exemplu sunt locuitorii oraşului Milişăuţi, care de ani de zile îşi vând la marginea drumului produsele, legume, fructe şi murături, iar modul în care aceştia s-au organizat este de apreciat. „Parcă mergi cu maşina pe lângă rafturile dintr-o cămară”, a afirmat Flutur. Preşedintele CJ Suceava a adăugat totuşi că şi la Milişăuţi ar trebui amenajate refugii unde maşinile să poată opri pentru a nu încurca.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunţat că miercuri va avea loc o întâlnire cu primarii suceveni în cadrul căreia vor fi purtate discuţii atât pe marginea proiectelor pentru amenajarea teritoriului, respectiv Master Planul Judeţean pentru Transporturi şi cel pentru Turism. Flutur a spus că în cadrul acestei întâlniri va aduce în discuţie şi problema găsirii de spaţii pentru amenajarea unor locuri speciale pentru comercializarea produselor sezoniere.

Afirmaţiile lui Gheorghe Flutur au fost făcute după ce la mijlocul săptămânii trecute poliţiştii suceveni de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au depistat pe DN 17, între Păltinoasa şi Pojorâta, patru persoane care aveau la vânzare ciuperci, dar nu deţineau documente pentru marfa expusă. Cele patru persoane au fost amendate cu suma de 5.000 de lei, în baza legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar poliţiştii au confiscat 34 de kilograme de ciuperci.

Sursă: Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles