Top 5 This Week

Related Posts

Cea mai avansată metodă de depistare a cancerului la sân, acum la Spitalul de Urgenţă Suceava

Autorizarea noului mamograf achiziţionat de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ion cel Nou” din Suceava a fost finalizată, astfel că de ieri unitatea medicală dispune de cel mai performant aparat existent la această oră pe piaţa de aparatură şi echipamente medicale pentru depistarea cancerului la sân.

Pe lângă acest aparat de depistare a cancerului la sân, a fost pus în funcţiune şi un osteodensitometru DEXA digital, de asemenea din gama de vârf în materie. Medicul-şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, dr. Adrian Tătăranu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că prin aceste achiziţii, platoul imagistic de care dispune spitalul este unul dintre cele mai bune din ţară, ”o dotare la performanţe înalte”. Printre echipamentele pe care le are laboratorul amplasat la etajul I al spitalului se mai numără două aparate de radiografie digitală, două de radiografie clasică, un computer tomograf de ultimă generaţie, două ecografe, dintre care unul de înaltă performanţă şi un angiograf, precum şi un sistem de arhivare şi comunicare a imaginilor radiologice.

”Mergem spre digitalizare completă. Până la sfârşitul anului, vrem să renunţăm în totalitate la filme, să nu mai avem imagini decât digital, disponibile electronic în toate secţiile”, a afirmat dr. Tătăranu.

Noul mamograf Giotto Class, tridimensional, a fost prezentat de dr. Agata Petrescu. Ea a explicat că tomosinteza sânului sau mamografia 3D, ”o hartă 3D a sânului, inclusiv în profunzime”, este ”cea mai avansată metodă din lume de investigaţie a sânului”. Prin această tehnică se poate diagnostica în stadii incipiente cancerul de sân, crescând cu 41% rata de detecţie a cancerului mamar, în special a cancerului invaziv.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles