Actualitate

Cerșetor escroc, cu buzunarele pline de bani

cerșetor escroc suceava

Cerşetoria, una dintre cele mai vechi meserii din lume, continuă să aducă bani frumoşi celor care o practică, fără prea multe eforturi. Asta dovedeşte şi cazul unui bătrân cerșetor prins recent pe străzile Sucevei.

Acesta a fost prins de către agenţii Poliţiei Locale, care l-au dus la sediu, pentru identificare şi cercetări suplimentare. Numai că, spre mirarea acestora, bătrânul cerșetor care stârnea mila trecătorilor, dar şi a conducătorilor auto, stând în intersecţia străzii Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu, cu o pancartă pe care scria mare „Sinistrat. Mi-a ars casa şi soţia! Vă rog ajutaţi-mă!”, s-a dovedit un escroc profesionist.

Primele semne de întrebare au apărut când poliţiştii locali au constatat că acesta avea buzunarele doldora de bani – aproape 1.500 de lei. În plus, acesta avea asupra sa acte, un cupon de pensie de 994 de lei, un card de la ING şi un telefon mobil Alcatel.

Bărbatul, care a recunoscut că are banii din cerşetorie, le-a mai spus poliţiştilor că vrea să plece în Anglia, pentru că acolo „se câştigă mai bine”.

„Sinistratul” de fapt şi-a dat foc la casă

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii locali suceveni, povestea cu care bătrânul impresionează trecătorii să-i dea bani s-a dovedit o făcătură, acesta fiind cunoscut şi în Bacău pentru năravul de a lua banii celor naivi şi buni la suflet, prin cerşetorie.

Mai mult, primarul comunei Ungureni, Vasile Bibire, a declarat pentru cotidianul Deşteptarea, din Bacău: „Omul acesta este un bufon care păcăleşte lumea! Este un prefăcut! Soţia lui trăieşte undeva prin Suceava şi este despărţită de el. Casa despre care vorbeşte a luat foc într-adevăr, acum vreo doi ani, însă în urma focului pus intenţionat de el. Era casa bătrânească, a părinţilor lui, şi i-a dat foc ca să scape de pretenţiile surorii sale şi ale cumnatului, ceea ce s-a şi întâmplat. Are o pensie frumuşică, iar în curtea casei i-a rămas o bucătărie în care are pat, masă, sobă etc.”

Pentru practicarea cerşetoriei, poliţiştii locali suceveni l-au amendat pe Ioan Cerbu cu 100 de lei. Bani despre care nu se ştie dacă vor fi achitaţi vreodată.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus