Top 5 This Week

Related Posts

Circa 80 de refugiaţi, majoritatea din Asia, locuiesc în zona Rădăuţi

Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din municipiul Rădăuţi, din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), găzduieşte la această dată circa 50 de refugiați, în urma repartizării prin mecanismul cotelor obligatorii de relocare al UE.

Trebuie precizat că alţi 30 refugiați locuiesc în zona Rădăuţi, în condiţiile în care solicitanţii de azil, dacă deţin mijloace de întreţinere, îşi pot stabili reşedinţa în mod liber, cu condiţia comunicării adresei funcţionarilor Inspectoratului General pentru Imigrări.

Aceste cifre arată o scădere a numărului de refugiaţi din zonă, în condiţiile în care pe parcursul anului trecut centrul rădăuţean a găzduit, în medie, circa o sută de refugiaţi în fiecare lună. În România sunt amenajate şase centre de cazare pentru refugiaţi şi solicitanţi de azil, care nu fac faţă numărului total de peste 6.200 de imigranţi pe care România ar trebui să îi găzduiască în următorii ani. Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din municipiul Rădăuţi are o capacitate de cazare de circa 150 de locuri, iar majoritatea refugiaţilor provin din Siria, Irak, Pakistan, Armenia, Afganistan şi Iran.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles