Actualitate

Complicații în cazul bebelușului decedat

circul

Cazul tragic de la maternitatea Rădăuți implică și o serie de complicații care vor face rezolvarea sa extrem de dificilă.

Complicațiile la care ne referim sunt legate de faptul că medicul care a asistat nașterea a anulat programarea la cezariană a mamei. Cezariana a fost decisă inițial de medicul care a asistat-o în timpul sarcinii și care, în timpul nașterii, era plecat în concediu.

„Părinnții copiilor, Rodica Pîslaru şi Cătălin Olaru, au înțeles foarte clar că nașterea gemenilor lor a fost una dificilă, dar vor să afle dacă o operație cezariană efectuată imediat ce mama a ajuns la maternitatea din Rădăuți ar fi evitat problemele care au dus la moartea fetiței, a doua zi după naștere, și i-ar fi dat mai multe șanse băiețelului să se dezvolte normal și sănătos.

Rodica Pîslaru ne-a declarat că, în data de 15 iunie, a mers la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru că nu se simţea bine. Vârsta sarcinii: 30 de săptămâni. Știa, în urma celor patru ecografii făcute în timpul sarcinii, că are gemeni.”

Citește continuarea articolului în Monitorul de Suceava

Sus