Top 5 This Week

Related Posts

Concert Holograf de Ziua Bucovinei și multe alte activități

Ziua Bucovinei, 28 noiembrie, va fi marcată în acest an de autorităţile judeţene printr-o serie de manifestări solemne, comunicări ştiinţifice şi prin activităţi destinate marelui public.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri, la Muzeul de Istorie, în conferinţă de presă, programul activităţilor de Ziua Bucovinei, corelate şi cu sărbătorirea Centenarului de anul viitor. ”Noi vom sărbători Centenarul începând de marţi, 28 noiembrie”, a declarat Flutur.

Manifestările aniversare vor începe în data de 28 noiembrie a.c., la ora 9.30, cu depunerea de jerbe la Monumentul Unirii, de la intrarea în oraş, dinspre Fălticeni. De la 11.00 va fi un ceremonial religios în Sala Bucovina a Palatului Administrativ din Suceava, iar la 11.30, un consilier al preşedintelui României, Klaus Iohannis, îi va înmâna maicii stareţe de la Voroneţ, Irina Pîntescu, Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer în semn de „înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la Mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească”.

De la ora 12.00 începe şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean, dedicată Unirii Bucovinei cu Ţara.

La eveniment sunt invitaţi, potrivit lui Gheorghe Flutur, reprezentanţi ai Preşedinţiei şi Guvernului României, oaspeţi de la Alba Iulia, Chişinău şi Cernăuţi, parlamentari şi şefi de instituţii. Va fi evocat momentul 28 noiembrie 1918: ”marcăm Centenarul la Consiliul Judeţean într-un mod aparte”, a spus preşedintele Flutur. Tot în cadrul şedinţei solemne, profesorul universitar Mihai Ceauşu va primi diploma de ”Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava”. După-amiază vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai diasporei, o sesiune ştiinţifică la biblioteca judeţeană şi lansarea cărţii ”Iancu Flondor, Bucovina şi România Mare”, la Teatrul Municipal ”Matei Vişniec”.

La teatru programul va continua cu un concert Grigore Leşe, până la 17.30.

La ora 18.00 se vor aprinde luminile de Crăciun de pe esplanada Casei Culturii Suceava şi va avea loc un scurt concert de colinde.

Pe panourile care vor fi amplasate pe esplanadă va rula un documentar despre Unirea Bucovinei cu România, iar de la ora 18.30 începe concertul susţinut de trupa Holograf.

”Dorim să dăm startul sărbătorii Centenarului. Poate ar fi făcut-o basarabenii mai bine, dar istoria a fost nedreaptă”, a spus Flutur. Şeful administraţiei judeţene a arătat că deja a început amplasarea plăcuţelor ”Bucovina 100” la intrările în judeţ, precum şi pe clădirile publice ale Consiliului Judeţean şi ale primăriilor care au solicitat. Plăcuţele vor rămâne până la sfârşitul anului 2018.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles