Actualitate

Condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare după ce a înscenat o răpire

condamnat-la-3-ani-si-2-luni-de-inchisoare-dupa-ce-inscenat-o-rapire

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Bosanci, a fost ridicat de polițişti de la domiciliu, la finele săptămânii trecute, în baza unei condamnări definitive la o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de mărturie mincinoasă.

În această condamnare la închisoare este vorba de un caz vechi, din septembrie 2011, când polițiştii au fost alertați de răpirea unei fete minore, din comunitatea de romi din Bosanci, sesizare care s-a dovedit a fi însă falsă. Cazul a fost unul foarte complicat, la vremea respectivă patru bărbați din județul Neamț fiind arestați preventiv pentru lipsire de libertate.

Ulterior, când dosarul a ajuns pe rolul instanțelor de judecată, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură. Cei patru veniseră la Bosanci să o ia pe fiica unuia dintre ei, o fată de 13 ani, care îşi rugase tatăl să o scape de acolo întrucât nu se mai înţelegea cu concubinul ei, care era agresiv cu ea. Acesta din urmă, prietenul fetei de 13 ani, a început să amenințe că se sinucide, astfel că membrii familiei sale au sunat la 112 şi au sesizat că fata este răpită, în speranța că minora va reveni la iubitul depresiv.

Din tot acest circ cel mai rău a ieşit Benone Bogdănel Stănescu, cel care a sunat la 112. Acesta ar fi construit o adevărată poveste în jurul acestei răpiri şi a instigat şi alte persoane să mintă.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus