Actualitate

Condamnați la închisoare pentru că și-au parcat ilegal autovehiculele

autovehiculele

O decizie a Curții de Apel Constanța a creat un precedent îngrijorător pentru cei care nu respectă legea când își parchează autovehiculele. Astfel, în urma unui accident mortal produs pe 7 ianuarie 2016, între un autovehicul care nu respecta regimul legal de viteză și două autovehicule parcate ilegal, Curtea de Apel Constanța a decis să îi condamne pe toți cei trei șoferi la închisoare cu suspendare.

„Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat, la finele săptămânii trecute, o decizie ce reprezintă, în opinia unor avocaţi, o premieră în justiţia din Constanţa! Pe scurt, doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.”

Citește continuarea știrii în Ziua de Constanța

Sus