Actualitate

Contrabanda, activitate secundară pentru un polițist

contrabanda

Pe 28 iunie 2016, la orele 07:40, Sectoarele  P.F. Izvoarele Sucevei și Brodina au avut o acțiune comună pentru a combate contrabanda de țigarete. Cu această ocazie l-au prins în flagrant pe un coleg de al lor care făcea trafic transfrontalier.

Echipajul aflat pe teren a văzut un bărbat transportând colete voluminoase spre un autovehicul de teren, lângă care se afla o altă persoană de sex masculin. Deoarece era clar că au surprins două persoane care se ocupau cu contrabanda de țigarete, s-a procedat la somarea lor cu semnale luminoase și pe cale vocală. De asemenea, conform reglementărilor în vigoare, a fost tras un foc în plan vertical, dar cei doi au fugit. Ulterior, autoturismul a fost găsit părăsit în pădure, fapt care a determinat polițiștii să verifice zona. La circa un kilometru de mașină a fost găsit un angajat al poliției de frontieră, V.M., în vârstă de 51 de ani, a cărui prezență acolo nu era justificată.

În urma inventarierii a fost găsit cantitatea de 7.470 de pachete de țigarete, în valoare de 82.000 de lei. Acestea, alături de autovehicul au fost indisponibilizate la sediul poliției.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și riscă să fie destituit din structurile de poliție.

Sus