Actualitate

Zeci de copii evacuați dintr-un hotel de lux din Sucevița în urma unui incendiu

copii-evacuati-dintr-un-hotel-de-lux-din-sucevita-in-urma-unui-incendiu

Panică în Sucevița, unde aproape o sută de turiști au fost evacuați dintr-un hotel de lux, după ce acesta a fost curpins de un fum gros.

Incendiul a avut loc în noaptea dinspre duminică spre luni, când în corpul hotelului destinat cazării turiștilor, respectiv la demisolul clădirii, a fost semnalată degajarea unei mase mari de fum care s-a răspândit imediat la parter, cât și la etaj. În momentul respectiv la acel hotel de lux erau cazați 80 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, elevi la două școli din București, precum și 16 cadre didactice, organizatori și însoțitori.

Cu toții au fost evacuați de urgență din corpul de clădire afectat de fum, fiind adăpostiți în corpul de clădire situat la 70 m distanță. Până la sosirea Detașamentului de Pompieri de la Rădăuți, focarul incendiului a fost localizat în încăperea destinată a fi spălător și uscător, dar a avut ca și cauză autoaprinderea materialelor textile. S-a aflat apoi că cea mai probabilă cauză ar fi neaerisirea sau neventilarea uscătorului.

O fată de 13 ani s-a intoxicat cu fum, dar a primit îngrijiri medicale la fața locului. Nu au fost înregistrte pagube materiale însemnate. Din primele verificări s-a stabilit că imobilul respectiv era în curs de autorizare de către ISU Bucovina.

Articol preluat de pe informațiata.ro

Sus