Top 5 This Week

Related Posts

A crescut numărul afecțiunilor respiratorii, în lipsa vaccinului antigripal

Dacă în săptămâna precedentă au ajuns la medic puțin peste 2.300 de suceveni, în ultimele șapte zile, 2.764 de persoane au necesitat asistență medicală. Campania de vaccinare împotriva gripei a debutat și la Suceava cu doar 1,39% din necesar, medicii preconizând, în aceste condiții, că numărul persoanelor cu afecțiuni respiratorii va continua să crească.

Temperaturile au scăzut considerabil în ultimele zile, ceea ce a făcut ca numărul persoanelor cu afecțiuni respiratorii să fie în creștere, creștere accentuată și de faptul că numărul dozelor de vaccin antigripal destinate județului nostru este mai mult decât insuficient și ca urmare sucevenii care au nevoie de acest vaccin nu pot beneficia de el, deoarece DSP Suceava a primit doar 1,39% din necesar. Astfel, temperaturile scăzute și lipsa vaccinului au făcut ca doar într-o săptămână numărul celor care au necesitat asistență medicală din cauza răcelilor să crească cu 500. Dacă în săptămâna precedentă 2.306 suceveni au avut nevoie de tratament medicamentos, numărul acestora a crescut în ultimele șapte zile la 2.764, iar 109 pacienți au fost internați într-o unitate spita­licească din județ.

In ultimele șapte zile, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat  2.263 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între 5 și 14 ani, respectiv 723 de cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, cu 505 cazuri de îmbolnăviri. In acest clasament urmează persoanele cu vârste cuprinse între 15 – 49 ani, cu 454 de cazuri. In rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 288 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta între 50-64 de ani, în rândul cărora au fost înregistrate 159 de cazuri, pentru ca cele mai puține cazuri, și anume 134, să fie înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Dintre toate aceste cazuri, 49 de pacienți au necesitat internare.

Tot în cursul săptămânii trecute s-au mai înregistrat și 501 cazuri de pneumonii. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 117, s-au înregistrat la grupa de vârstă de 5 – 14 ani, urmată de categoria 2 – 4 ani, cu 96 de cazuri de pneumonii acute. Printre persoanele cu vârsta între 15 – 49 de ani s-au înregistrat 86 de îmbolnăviri, iar dintre nou-născuți au fost diagnosticați cu pneumonie 76 de copii. In rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 50 – 64 de ani s-au înregistrat în ultimele șapte zile 64 de îmbolnăviri și 62 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani s-au îmbolnăvit tot în cursul săptămânii trecute. Dintre pacienții afectați de pneumonie, 60 au necesitat internare. In cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava nu au fost persoane diagnosticate cu afecțiuni compatibile cu gripa. (Cristina RUSTI)

Mulțumim: obiectivdesuceava.ro

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles