Actualitate

În curând nu vor mai exista scule electrice în Rădăuți

În curând, în zona Rădăuți nu se vor mai găsi scule electrice și gospodarii se vor întoarce la cele manuale. Se pare că sezonul de spargeri de locuințe continuă în același ritm alert în regiunea municipiului Rădăuți. Ceea ce remarcăm, însă, din cazurile din ultima vreme, este că spărgătorii au o predilecție pentru scule electrice. La fiecare două-trei cazuri cel puțin aflăm de existența unui gospodar lăsat fără ustensile. Nu putem să nu ne întrebăm dacă:

  • Hoții nu vor cumva să se apuce de muncă cinstită, dar îi împiedică lipsa uneltelor?
  • Scule electrice sunt o pradă ușor de vândut?
  • Păgubiții sunt dintre cei care își fac auzite bormașinele între vecini?

Revenind la cazul propriu zis, pe 15 mai 2016, la orele 13:00 un rădăuțean în vârstă de 33 de ani a sesizat unitatea de Poliție din localitate că în perioada 14-15 mai locuința sa a fost spartă de persoane necunoscute.

În urma cercetărilor, echipajul de poliție trimis la fața locului a constat că în intervalul menționat persoane necunoscute au forțat ușa de acces în garaj, de unde au sustras mai multe scule electrice și mecanice.

Conform procedurilor în vigoare poliția a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Cercetările pentru recuperarea prejudiciului și identificarea făptașilor continuă și în momentul de față.

Sus