Top 5 This Week

Related Posts

Curtea de Apel Suceava resetează jocul politic

În această sâmbătă Curtea de Apel Suceava a decis să întoarcă decizia Judecătoriei Rădăuți, permițându-i astfel domnului Bogdan Adrian Nicolau să candideze la primăria municipiului. Se pare că decizia favorabilă a Curții de Apel Suceava a relansat lupta politică între cei 13 candidați și, pentru că în zilele acestea sfinte nu este loc pentru dezbateri televizate, scena s-a mutat în mediul virtual. Cei mai activi s-au dovedit susținătorii domnului Nicolau care s-au pus pe treabă și au întors rezultatele sondajului nostru.

În aceeași sentință a Curții de Apel s-a decis ca persoana care a contestat listele folosite de PMP să plătească toate cheltuielile de judecată, în valoare de 1000 de RON. Analizând suma ne dăm seama de ce nu au existat mai multe contestații la candidaturile din târg – acestea sunt multe prea costisitoare. Suntem convinși că la câte semnături s-au adunat în oraș ar fi fost loc pentru mai multe contestații.
Știm că sondajul nu este unul reprezentativ statistic pentru că nu am avut cum să eșantionăm populația localității. De asemenea știm că sunt încă mulți rădăuțeni care nu au acces la internet, nu citesc Obiectiv de Rădăuți sau nu obișnuiesc să răspundă la sondaje online. Problema este că în momentul acesta, când redactăm textul, ultimii patru candidați au împreună 2 voturi dintr-un total de 150 (circa 1,33%). Este vorba de patru candidați care au reușit să adune peste 2 000 de semnături de la cei 17 – 18 000 de locuitori cu drept de vot (circa 11,11%). E posibil ca susținătorii acelor partide să utilizeze într-o mai mică măsură internetul, dar diferența este totuși foarte mare.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles