Actualitate

Dați dispăruți: doi frați plecați după lemne

disparuți în pădure la frasin

O femeie din Frasin a făcut o sesizare la 112 cum că fiii săi de 21, respectiv 23 de ani sunt dispăruți; au plecat în pădure după lemne și nu s-au întors acasă.

Imediat, autoritățile au intrat în alertă pentru găsirea celor doi frați dispăruți. Au acționat cu mai multe echipe de salvare, alcătuite din zece jandarmi de la posturile montane din Gura Humorului și Frasin, șapte militari de la subunitățile ISU din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, șapte polițiști de la Poliția Orașului Frasin, doi pădurari și zece localnici.

În urma căutărilor, cele două persoane au fost găsite în jurul orei 23:30, în zona cunoscută sub denumirea de „Ascuțita la Zahăr”. Unul din frați, cel în vârstă de 23 de ani, era în stare de inconștiență și prezenta un traumatism cranian sever, iar celălalt era conștient, fără traumatisme. În urma verificărilor a rezultat faptul că cei doi au tăiat un arbore la amiază, care a căzut peste unul din frați, rănindu-l grav în zona capului. Din acel moment, fratele său a avut frijă de el, a făcut focul pentru a se încălzi și a sperat că cineva îi va găsi.

Din cauza drumului inaccesibil mijloacelor auto, după acordarea primului ajutor medical, pompierii militari au improvizat o targă și au transportat victima pe o distanță de cca 5 kilometri.

Articol preluat de pe informatiata.ro

Sus