Actualitate

De ce să votezi pe 11 decembrie?

11 decembrie vot

De ce să votezi pe 11 decembrie? Pentru că votul este vocea ta. Votul tău este licența care îți justifică plângerile cu privire la reprezentanții țării tale. Cererile și așteptările tale față de conducătorii țării au mai multă greutate atunci când vorbești în calitate de votant. Cine votează.. contează!

De ce să votezi pe 11 decembrie? Pentru că dreptul de a vota este un privilegiu. Femei, oameni săraci, diverse minorități.. au luptat din greu pentru a câștiga acest drept. Pentru generațiile lor și generațiile viitoare, adică noi. În unele țări, votul este inutil sau oamenii pur și simplu nu au opțiunea de a vota. A avea abilitatea de a vota în contextul în care în această lume sunt țări în care oamenii nu pot pune umărul la procesele politice din țara lor.. este un avantaj ce nu poți să nu-l iei în considerare.

De ce să votezi pe 11 decembrie? Pentru că poți și vrei să îți alegi reprezentanții pe baza valorilor ce le aveți în comun. „Ce e un vot în plus sau în minus?” Când votează mai multe persoane, crește șansa ca problemele ce necesită rezolvare să fie luate în serios. Dacă votează o minoritate, este riscul ca aleșii să nu reprezinte și interesele majorității. În România politica este extrem de criticată. Dar chiar e nevoie de o altfel de politică în România? Dacă nu ieși la vot, dai de înțeles că suntem bine așa și ne merităm soarta,

Votul tău contează. Te uiți la oferta electorală și descoperi că poate votul tău nu contează pentru tine. Poate nu găsești candidați care să te reprezinte sau să te convingă. Ba mai mult, ai da vot negativ dacă ai putea. Însă ai de ales. Ori nu mergi la vot, pentru că dacă votul tău nu contează pentru tine să nu conteze pentru nimeni. Ori mergi la vot, iar dacă votul nu contează pentru tine, măcar contează pentru ei, cei pe care i-ai votat, să simtă că există cel puțin un cetățean care le-a apreciat candidatura.

Județul Suceava iese la vot duminică pe 11 decembrie!

Sus