Top 5 This Week

Related Posts

Deputatul Dumitru Mihalescul solicită ministrului Finanţelor o evaluare a sistemului de plată defalcată a TVA

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul îi solicită, printr-o interpelare, ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să facă o evaluare, după primul trimestru, a sistemului de plată defalcată a TVA.

Parlamentarul liberal sucevean Dumitru Mihalescul îi reaminteşte ministrului Finanţelor faptul că, prin introducerea acestei măsuri, Guvernul PSD declara că intenţionează să reducă diferenţele dintre valorile TVA declarate şi neplătite de agenţii economici, reducerea fraudei fiscale, precum şi evitarea incapacităţii de recuperare a obligaţiilor fiscale în cazul în care agentul economic recurge la procedura falimentului, a insolvenţei sau apelează la tertipuri de optimizare fiscală.

Prin Ordonanţa de Guvern nr. 23/2017 s-a introdus în România sistemul de plată defalcată a TVA, în scopul declarat al diminuării fraudei fiscale în domeniu. În fundamentarea acestei măsuri, Guvernul susţinea că România „deţine un record negativ între statele membre în ceea ce priveşte gap-ul de TVA, respectiv de 37,89%, la nivelul anului 2014, şi în creştere faţă de anii anteriori (37,16% în 2011, 36,70% în 2012 şi 34,49% în 2013)”.

În forma iniţială a Ordonanţei, Guvernul estima venituri suplimentare din TVA la nivelul a ­mi­liarde de lei anual.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles