Actualitate

Detalii înfricoșătoare despre fetița omorâtă cu sânge rece de mama ei

alina-olaru-crima

Detalii înfricoșătoare ies la iveală despre copilăria chinuită a micuței Tatiana, omorâtă cu sânge rece sâmbătă după-amiaza în Italia, de propria mamă.

Alina Mihaela Olaru, o tânără de 31 de ani din municipiul Rădăuți, și-a ucis fiica de șase ani și jumătate cu sânge rece, înjunghiind-o cu mai multe lovituri de cuțit, apoi și-a luat viața folosind aceeași armă. Corpurile neînsuflețite ale celor două, fiică și mamă, au fost găsite în apartamentul unde locuiau, de mama femeii ucigașe.

Alina Mihaela Olaru a plecat cu fiica sa de șase ani, Tatiana, în luna mai a acestui an, în zona Torino, din Italia, unde mama sa, bunica fetiței, locuiește de 15 ani, lucrând la o firma de curățenie. Sâmbătă după-amiază, ma­ma Alinei, Elena Nistor, de 56 de ani, întorcându-se acasă, unde locuiau și fata și nepoata, la fața locului au fost che­mați de urgență atât carabinierii, cât și o ambulanță, dar personalul medical, din nefericire, nu a mai putut face nimic pentru a le salva pe cele două.

Dintr-un raport al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Su­ceava reiese că fetița provine dintr-o re­lație de concubinaj a mamei și s-a născut pe data de 24.02.2011 în Hertfordshire, Marea Britanie. Se pare că du­pă venirea pe lume a Tatianei, părinții s-au despărțit, iar tatăl nu și-a recunoscut niciodată copilul. La jumătatea lunii mai a anului 2011, abandonată într-o gean­tă de voiaj, într-un tomberon din car­tierul Hipodrom al municipiului Ră­dă­uți de către mama sa, când avea nu­mai trei luni de viață, fetița a fost găsită în viață de un polițist rădăuțean. “Co­pilul a fost preluat în regim de urgență de reprezentanții DGASPC Suceava și plasat la un asistent maternal profesionist în aceeași zi. Ulterior, mama minorei a fost internată în Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, fiind diagnosticată cu tulburare psihotică acută polimorfă post partum, așa cum reiese din evaluarea psihiatrică.

La începutul anului 2013, mama copilului s-a prezentat la sediul instituției noastre și prin intermediul unui avocat a solicitat reintegrarea minorei, a depus actele necesare, inclusiv evaluare psihiatrică de la medic psihiatru și evaluare psihologică de la psiholog, evaluări din care rezultă că la momentul evaluării, februarie 2013, era fără tulburări psihi­­ce și fără manifestări clinico-psiholo­gice de intensitate patologică.

Re­in­­tegrarea nu s-a finalizat deoarece mama copilului a plecat din nou în străinătate. În aceste condiții, s-au început demersurile pentru deschiderea procedurii de adopție internă și, contactându-se, conform legii, toa­te rudele până la gradul IV inclusiv, a fost identificat un unchi matern, fra­tele mamei, care a solicitat plasamentul în familia lărgită”, a explicat Nadia Crețuleac, director executiv în cadrul DGASPC Suceava.

In luna noiembrie a anului 2014, femeia și-a manifestat din nou dorința de a-și recupera copilul, fiica sa fiind în acea perioadă în plasament, la fratele său..

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus