Detalii înfricoșătoare ies la iveală despre copilăria chinuită a micuței Tatiana, omorâtă cu sânge rece sâmbătă după-amiaza în Italia, de propria mamă.
Alina Mihaela Olaru, o tânără de 31 de ani din municipiul Rădăuți, și-a ucis fiica de șase ani și jumătate cu sânge rece, înjunghiind-o cu mai multe lovituri de cuțit, apoi și-a luat viața folosind aceeași armă. Corpurile neînsuflețite ale celor două, fiică și mamă, au fost găsite în apartamentul unde locuiau, de mama femeii ucigașe.
Alina Mihaela Olaru a plecat cu fiica sa de șase ani, Tatiana, în luna mai a acestui an, în zona Torino, din Italia, unde mama sa, bunica fetiței, locuiește de 15 ani, lucrând la o firma de curățenie. Sâmbătă după-amiază, mama Alinei, Elena Nistor, de 56 de ani, întorcându-se acasă, unde locuiau și fata și nepoata, la fața locului au fost chemați de urgență atât carabinierii, cât și o ambulanță, dar personalul medical, din nefericire, nu a mai putut face nimic pentru a le salva pe cele două.
Dintr-un raport al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava reiese că fetița provine dintr-o relație de concubinaj a mamei și s-a născut pe data de 24.02.2011 în Hertfordshire, Marea Britanie. Se pare că după venirea pe lume a Tatianei, părinții s-au despărțit, iar tatăl nu și-a recunoscut niciodată copilul. La jumătatea lunii mai a anului 2011, abandonată într-o geantă de voiaj, într-un tomberon din cartierul Hipodrom al municipiului Rădăuți de către mama sa, când avea numai trei luni de viață, fetița a fost găsită în viață de un polițist rădăuțean. “Copilul a fost preluat în regim de urgență de reprezentanții DGASPC Suceava și plasat la un asistent maternal profesionist în aceeași zi. Ulterior, mama minorei a fost internată în Spitalul de Psihiatrie Socola Iași, fiind diagnosticată cu tulburare psihotică acută polimorfă post partum, așa cum reiese din evaluarea psihiatrică.
La începutul anului 2013, mama copilului s-a prezentat la sediul instituției noastre și prin intermediul unui avocat a solicitat reintegrarea minorei, a depus actele necesare, inclusiv evaluare psihiatrică de la medic psihiatru și evaluare psihologică de la psiholog, evaluări din care rezultă că la momentul evaluării, februarie 2013, era fără tulburări psihice și fără manifestări clinico-psihologice de intensitate patologică.
Reintegrarea nu s-a finalizat deoarece mama copilului a plecat din nou în străinătate. În aceste condiții, s-au început demersurile pentru deschiderea procedurii de adopție internă și, contactându-se, conform legii, toate rudele până la gradul IV inclusiv, a fost identificat un unchi matern, fratele mamei, care a solicitat plasamentul în familia lărgită”, a explicat Nadia Crețuleac, director executiv în cadrul DGASPC Suceava.
In luna noiembrie a anului 2014, femeia și-a manifestat din nou dorința de a-și recupera copilul, fiica sa fiind în acea perioadă în plasament, la fratele său..
Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava