Actualitate

Doi șoferi amendați cu câte 5.000 lei și material lemnos confiscat

doi-soferi-amendati-cu-cate-5-000-lei-si-material-lemnos-confiscat

Doi soferi amendati cu cate 5.000 lei si material lemnos confiscat.

Luni, in jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Politiei orasului Gura Humorului, a oprit pentru control pe B-dul Bucovina din localitate, autoutilitara condusa de un barbat de 32 de ani din comuna Berchisesti care transporta material lemnos. Intrucat existau neconcordante intre materialul lemnos transportat si cel din documente, s-a solicitat sprijinul specialistilor silvici, care, in urma inventarierii, au stabilit faptul ca, barbatul transporta cantitatea de 23,66 m.c. lemn de foc de esenta fag, diferita de cea specificata in acte, existand suspiciunea faptului ca, barbatul a mai efectuat un transport de material lemnos cu aceleasi avize de insotire.

Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat si predat specialistilor silvici.

Doar dupa cateva minute, politistii au oprit pentru control si autoutilitara condusa de un barbat de 24 de ani din comuna Horodnic de Sus, care transporta cantitatea de 3,72 m.c. lemn de foc de esenta fag, conform avizului de insotire prezentat.Intrucat existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportata, specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind faptul ca, barbatul transporta cantitatea de 5,39 m.c. lemn de foc de esenta fag. Conducatorul auto a fost sanctionat, iar diferenta de material lemnos, respectiv cantitatea de 1,67 m.c. a fost confiscata si predata specialistilor silvici.

Sursa: Informatia ta

Sus