Top 5 This Week

Related Posts

Două eleve de liceu din judeţ vor experimenta viaţa de student la Oxford timp de o săptămână

Două eleve de liceu din judeţ vor experimenta, la finele acestei luni, viaţa de student de la Oxford, tinerele fiind admise în cadrul Şcolii de vară „Oxford for Romania Summer School”.

Oana Daniela Bezuhanici (Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi) şi Denisa Ştefania Luca (Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava) au fost selectate în acest proiect de la Oxford alături de alţi 22 de liceeni din ţară.

Procesul de selecţie nu a fost unul fără emoţii, mai ales că numărul celor care au dorit să fie parte a acestei experienţe unice a fost unul foarte ridicat, respectiv 640.

Şcoala de vară de la Oxford se desfăşoară în perioada 25 august – 2 septembrie, toate costurile fiind suportate de către organizatori şi sponsori.

Este o oportunitate unică, pe care sucevencele Oana Daniela şi Denisa Ştefania o aşteaptă cu emoţii şi curiozitate.

Acestea vor avea prilejul de a asista la lecţii dintr-o varietate de domenii, programul şcolii de vară incluzând cursuri multidisciplinare, seminarii, ateliere şi tutoriale “1 la 1” inspirate de modelul de predare folosit în mod tradiţional la Oxford. În completarea cursurilor, programul şcolii de vară va conţine o selecţie de activităţi recreative şi de educaţie alternativă, menite să-i ajute pe cursanţi să experimenteze stilul de viaţă cât mai autentic al unui student la Oxford: vizite la colegii şi muzee, activităţi sportive şi o excursie la Londra.

Prima experienţă în afara graniţelor

Atât Oana Daniela, cât şi Denisa Ştefania au privit cu un strop de neîncredere şansa lor de a fi selectate într-un proiect atât de amplu şi îndrăzneţ, însă criteriile organizatorilor s-au mulat perfect pe profilul elevelor.

Denisa Ştefania Luca este din Salcea şi este elevă în clasa a XI-a la „Spiru Haret”, clasa deştiinţele naturii, intensiv engleză. Tânăra de 16 ani a completat formularul de înscriere la îndemnul profesoarei de limba franceză Aura Mihaela Mihoc.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles